Λήγει τη Μ. Παρασκευή η καραντίνα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

el venizelos demeno

140 άτομα στο πλοίο λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού

Το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ελεύθεροι να εγκαταλείψουν το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» τα 140 άτομα που παραμένουν σε αυτό εξαιτίας κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας δήλωσε πως δεν θα παραταθεί η καραντίνα στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο, καθώς όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ελέγχονται συστηματικά από τους γιατρούς. Οσοι από τους επιβάτες είναι από το εξωτερικό μάλιστα, θα δρομολογηθεί και η διαδικασία επαναπατρισμού τους τις επόμενες ημέρες.

«Η καραντίνα τελειώνει τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής. Όλοι είναι εξαιρετικά καλά στην υγεία τους, καθημερινά ελέγχονται από τους γιατρούς του ΕΟΔΥ. Και το Μεγάλο Σάββατο μπορούν να αποδεσμευτούν οι Έλληνες να γυρίσουν σπίτια τους και οι ξένοι υπήκοοι, σε συνεννόηση με τις Πρεσβείες τους, έχει ξεκινήσει η διαδικασία να επαναπατριστούν», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της συνεννόησης με τις ξένες Πρεσβείες, σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης του Υπουργείου Εξωτερικών και την υπεύθυνη, την εξαιρετική κυρία Μαντζίλα, έτσι ώστε μαζί με αυτούς που βρίσκονται ήδη στο ξενοδοχείο και των οποίων και εκείνων η καραντίνα τελειώνει τη Μεγάλη Παρασκευή, να μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Αν εξαιρέσουμε 4 άτομα τα οποία θα παραμείνουν αναγκαστικά στο ξενοδοχείο, γιατί στην πορεία έχουν νοσήσει, όλοι οι υπόλοιποι από το Σάββατο υγιείς και με τις ευχές όλων μας, μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους» συμπλήρωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo