Εντυπωσιακό: Αυξημένες κρατήσεις για την κρουαζιέρα το 2021!

cruiseship fleet

Ρεπορτάζ από τα "Ναυτικά Χρονικά"

Ενώ μαίνεται η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, οι κρατήσεις για κρουαζιέρες το 2021 παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης.

Τους τελευταίους δύο μήνες, τα κρουαζιερόπλοια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω του κορονοϊού, καθώς πολλά από αυτά πασχίζουν να βρουν θέσεις ελλιμενισμού σε διεθνή λιμάνια που θα τα δεχτούν. Παράλληλα η πλειονότητα των εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους έως τα τέλη Μαΐου δεδομένων των περιορισμών στις μεταφορές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ομαλά και με σημάδια τόνωσης φαίνεται πως κυλούν οι κρατήσεις για το 2021, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στελέχη της CruiseCompete.com στη Los Angeles Times. Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες 45 ημέρες η CruiseCompete.com έχει καταγράψει αυξημένες κρατήσεις για το επόμενο έτος κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2019.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνουν στελέχη της CruiseCompete.com στη Los Angeles Times, οι κρατήσεις για τη μετά κορονοϊό περίοδο είναι ισχυρές, εξέλιξη που αποτελεί αχτίδα αισιοδοξίας για τους διαχειριστές κρουαζιερόπλοιων, που έχουν πληγεί βάναυσα από την πανδημία. Παράλληλα, ανάλυση της UBS δείχνει ότι, τον τελευταίο μήνα, ο αριθμός των κρατήσεων κρουαζιέρας για το 2021 είναι αυξημένος κατά 9% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου κύματος κρατήσεων και όχι μόνο επανακρατήσεων λόγω ακυρώσεων τους τελευταίους μήνες. Στην πραγματικότητα, το 76% των επιβατών, των οποίων οι κρατήσεις ακυρώθηκαν φέτος, δέχεται επιστροφή χρημάτων έναντι επανακρατήσεων για το 2021, σύμφωνα με την ανάλυση της UBS.

Η Los Angeles Times φιλοξένησε, τέλος, μια δημοσκόπηση του CruiseCritic.com, σύμφωνα με την οποία, σε δείγμα 4.600 πελατών κρουαζιέρας, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, και συγκεκριμένα το 75%, τόνισαν ότι θα συνεχίσουν κανονικά τις κρατήσεις τους μετά το τέλος της πανδημικής κρίσης.

naftikachronika.gr