ΠΕΑΛΣ για μεταθέσεις 2015

peals

Η «λυτρωτική αλήθεια» και τα αδιέξοδα του παρελθόντος. Τώρα ήρθε η ώρα λήψης γενναίων αποφάσεων για το μέλλον αλλά και αναγνώρισης ευθυνών.

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι
"ολοκληρώθηκαν" οι εργασίες του Συμβουλίου Τοποθετήσεων - Μεταθέσεων έτους 2015 για τα στελέχη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Η ΠΕΑΛΣ και τη φετινή χρονιά κράτησε ψηλά την ευθύνη των αποφάσεών της ενεργώντας σε συγκεκριμένο δεσμευτικό πλαίσιο, αφενός αυτό του υφιστάμενου Π.Δ. και αφετέρου της νέας πραγματικότητας των μειωμένων οργανικών συνθέσεων και του Λιμενικού Καλλικράτη, ως απόρροια μνημονιακών πολιτικών.

Τονίζουμε ότι, όπως στο παρελθόν (ιδιαίτερα τα έτη 2013 και 2014), έτσι και φέτος ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα π.δ. που όπως επανειλημμένα, πολλάκις έχουμε καταγγείλει, έχει υπονομευτεί εκ των έσω και δε μπορεί να λειτουργήσει πλέον αποτελεσματικά επ’ ωφελεία των στελεχών αλλά και του οργανισμού που υπηρετούμε, γιατί έχει καταστρατηγηθεί η δομή βάσει της οποίας δημιουργήθηκε, ενώ παράλληλα δεν υπήρξαν ποτέ οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι που όφειλαν να το συνοδεύουν.

Επί του πρακτέου, από τις αποφάσεις του Συμβουλίου μεταθέσεων έτους 2015, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, μόλις το 20% αυτών μπορεί να υλοποιηθεί και όπως ζητήσαμε με την από 21-06-2015 ανακοίνωσή μας αλλά και με εισήγηση πλέον και του Συμβουλίου, οι προτεραιότητες που πρέπει να θέσει ο κ. Αρχηγός Λ.Σ. δεν είναι άλλες από την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών - Πλωτών του Ανατολικού Αιγαίου και την αντικατάσταση των συναδέλφων μας που επί πολλά χρόνια υπηρετούν στις εκεί Λιμενικές Αρχές, μακρά του τόπου επιλογής τους. Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος της φετινής συμμετοχής μας, αν και αρχικά προβληματιστήκαμε για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχουμε στην εν λόγω διαδικασία με όλες τις προαναφερθείσες, αρνητικές παραμέτρους. Παράλληλα, αποφασίστηκε η τακτοποίηση όλων των εκκρεμουσών αποφάσεων του Συμβουλίου Τακτικών Μεταθέσεων έτους 2013.

Η ΠΕΑΛΣ, ως θεσμικός εκπρόσωπος των Αξιωματικών Λ.Σ. προσπάθησε κατά το εφικτό να μετριάσει την επίδραση των προαναφερθέντων προβλημάτων για τα μέλη της αλλά και για το σύνολο των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Έφτασε όμως η ώρα των αποφάσεων, έφτασε η ώρα της αναγνώρισης των λαθών του παρελθόντος απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, πολιτική, στρατιωτική ηγεσία και συνδικαλιστικούς φορείς. Εμείς αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και ζητούμε την άμεση τροποποίηση του υφιστάμενου π.δ. από ένα νέο αντάξιο των προσδοκιών και των αναγκών του προσωπικού και σύμφωνο με τα πραγματικά οικονομικά και υπηρεσιακά δεδομένα του Οργανισμού που υπηρετούμε.

Θέτοντας λοιπόν υπόψη τα παραπάνω στην πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία αλλά και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ. (ΠΟΕΠΛΣ) δηλώνουμε έτοιμοι να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και τους καλούμε αφενός μεν να αναγνωρίσουν κι εκείνοι τις ευθύνες που τους αναλογούν και αφετέρου να αναλάβουν άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την οριστική αντιμετώπιση του θέματος."

Pin It