Ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ για ολοκλήρωση Συμβουλίου Μεταθέσεων 2015

limeniko kialia

Με την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών από το Συμβούλιο Τοποθετήσεων – Μεταθέσεων η Ομοσπονδία θα ήθελε να γνωστοποιήσει σε όλες και όλους τους συναδέλφους ότι "δώσαμε ένα συντονισμένα ισχυρό παρών σε όλη τη διάρκεια του και διασφαλίσαμε στο μέτρο που μας αναλογούσε την πιστή εφαρμογή και των τριών φάσεων αυτών που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία.
Αυτή την χρονιά είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα εκρηκτικό μείγμα από τρία στοιχεία όπως είναι η μειωμένη οργανική δύναμη, η ενοποίηση Υπηρεσιών (Καλλικράτης) και ένα δυσλειτουργικό Π.Δ το οποίο πλέον δεν είναι εναρμονισμένο με την σημερινή πραγματικότητα αφού προβλέπει πολλές ΜΗ αναγκαίες μεταθέσεις για τις οποίες μάλιστα δεν υπάρχουν και τα αναγκαία κονδύλια λόγω έκτακτης κατάστασης που βρίσκεται η πατρίδα μας.
Η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας μας από την πρώτη στιγμή, ξεκαθάρισε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι απαιτείται διαφάνεια παντού και δικαιοσύνη, πρακτικές οι οποίες πολλές φορές καταστρατηγήθηκαν στο παρελθόν δημιουργώντας τεράστια οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα στα μέλη μας.
Σίγουρα μένουν να γίνουν πολλά γιατί ο κλάδος μας το δικαιούται μετά από πολλά χρόνια συστηματικής απαξίωσης της προσφοράς, της προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης των μελών μας.
Η Ομοσπονδία μας έθεσε μετ’ επιτάσεως στην ηγεσία μας αλλά και στο Συμβούλιο μεταθέσεων το ζήτημα της ‘ομηρίας’ δεκάδων συνάδελφών μας που το 2013 έλαβαν κίβδηλες υποσχέσεις για μεταθέσεις «με παρουσία αντικαταστάτη», πρακτική εντελώς απαράδεκτη και τουλάχιστον παράτυπη.
Πετύχαμε λοιπόν να λύσουμε την «ομηρία» των συναδέλφων μας συμβάλλοντας δυναμικά στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σε αυτό το σημείο Θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας και στα μέλη του φετινού Συμβουλίου γιατί στήριξαν την δίκαιη λύση του αιτήματος μας και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν δείχνοντας όμως έμπρακτα την συναδελφική τους αρωγή.
Είναι πλέον αναμφισβήτητη η ανάγκη εκσυγχρονισμού του Π.Δ μεταθέσεων σύμφωνα με τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος αλλά και των στελεχών λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια που διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να τα αποδημήσουν προβάλλοντας την δικαιολογία ότι αυτά ευθύνονται για την αναποτελεσματικότητα του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.
Οι μεταθέσεις που θα γίνονται κάθε χρόνο θα πρέπει να είναι οι ελάχιστα δυνατές ώστε να μπορεί να λειτουργεί η Υπηρεσία και να μην ξεσπιτώνονται άδικα εκατοντάδες συνάδελφοι δίχως κανένα όφελος.

Θα είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους ό,τι κι αν γίνει. Η ώρα της ευθύνης έφθασε. Οι καιροί ου μενετοί!!
Εμείς μπορούμε!!!"

Pin It