Βαρύ κατηγορητήριο κατά γνωστού εφοπλιστή για εγκληματική οργάνωση

dikh sfyri

Κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απηύθυνε η εισαγγελία σε γνωστό εφοπλιστή και συνεργάτες του. Τι λέει το εισαγγελικό πόρισμα.
Βαρύ κατηγορητήριο κατά γνωστού εφοπλιστή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με μέλη πρώην αστυνομικούς και πλούσια δράση εκβιασμών, ληστειών, εκρήξεων και σωρείας σκληρών μεθόδων προς επίλυση οικονομικών διαφορών, κατηγορείται από την Εισαγγελία γνωστός εφοπλιστής.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από πολύμηνη έρευνα που διενέργησαν τέσσερις Εισαγγελείς με επικεφαλής την κ. Ελένη Τουλουπάκη, απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες κατά του γνωστού εφοπλιστή και ενός στενού συνεργάτη του, για σωρεία ποινικών αδικημάτων ενώ ήδη διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου από την χώρα τόσο για τον βασικό κατηγορούμενο όσο και για τον θεωρούμενο "δεξί του χέρι".

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη ο εφοπλιστής, που πριν δύο χρόνια είχε κριθεί προφυλακιστέος για υπόθεση δανειοδοτήσεων από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος, συγκρότησε ομάδα στην οποία μετείχαν πρώην αστυνομικοί και "μπράβοι" με σκοπό μέσω ιδιαίτερα σκληρών μεθόδων να διευθετεί οικονομικά θέματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ που με τις παραπάνω πληροφορίες φωτογραφίζει τον Β. Ρέστη και τον Α. Πάλλη, οι Εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση υπό την κυρία Τουλουπάκη, Χρ.Ντζούρας, Γ. Καλούδης και Ροζαλία Λάλη, διαθέτουν επίσης στοιχεία για συγκεκριμένη περίπτωση που διαπράχθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας από την ομάδα. Στο 30 σελίδων πόρισμα περιγράφονται σειρά εκβιασμών, απειλών, ξυλοδαρμών και άλλων βίαιων πρακτικών.

Για την δράση της ομάδας υπήρξαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καταγγελίες θυμάτων μεταξύ των οποίων δικηγόρος ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε "ανηλεώς", ενώ την εγκληματική συμπεριφορά της οργάνωσης φαίνεται να βίωσαν και γνωστοί επιχειρηματίες που δέχθηκαν εκβιασμούς, εκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κλπ.

Σε βάρος του εφοπλιστή αλλά και του συνεργάτη του, ο οποίος επίσης είχε εμπλοκή με την Δικαιοσύνη για υπόθεση όπλων, απαγγέλθηκε κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση και στρέφεται και κατά μελών της ομάδας περιλαμβάνει επίσης κατηγορίες για:

-εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
-απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις,
-ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄εξακολούθηση,
-επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
-σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης,
-παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία,
-έκρηξη με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
-υπόθαλψη εγκληματία,παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου,
-αθέμιτη παρακολούθηση και
-παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στο Εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται πως οι δύο διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση είχαν εφοδιαστεί με συστήματα παρακολούθησης -τα αποκαλούμενα "βαλιτσάκια" - ώστε να ελέγχουν τις συνομιλίες των θυμάτων τους αλλά και συνεργατών τους ώστε να γνωρίζουν την πορεία υλοποίησης των σχεδίων τους.

Σύμφωνα επίσης με τα ευρήματα των εισαγγελέων η "ομάδα κρούσης" της οργάνωσης που διέπραττε τα πάσης φύσεως εγκλήματα , είχε συγκροτηθεί από πρώην αστυνομικούς και αλλοδαπούς "μπράβους", κυρίως αλβανικής καταγωγής.

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.

πηγή: euro2day.gr

eep logo