Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις αλλαγές πληρωμάτων

ploia rada2

Αυστηρές προειδοποιήσεις από το ICS για την τήρηση των πρωτοκόλλων

Το καμπανάκι του κινδύνου να ανατραπούν οι προσπάθειες της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας για τις αλλαγές των πληρωμάτων εν μέσω πανδημίας έκρουσε το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο το οποίο υπενθύμισε στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία ότι η μη τήρηση των πρωτοκόλλων αλλαγής πληρώματος δεν πρέπει να είναι ανεκτή.

Αιτία της παρέμβασης του ICS οι πληροφορίες ότι έφτασαν στην Σιγκαπούρη με συμπτώματα Covid-19, μέλη πληρώματος γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν έχουν τηρηθεί τα σχετικά πρωτόκολλα.
Το ICS προέτρεψε την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και τις εθνικές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν τις οδηγίες της για την υγεία και τα πρωτόκολλα αλλαγής πληρώματος των 12 βημάτων για να εξασφαλίσουν ότι οι αλλαγές του πληρώματος μπορούν να πραγματοποιηθούν. Το Επιμελητήριο έχει υποβάλει αυτές τις διαδικασίες για να διευκολύνει τις ασφαλείς εναλλαγές των ναυτικών, καθώς και να συμβάλει στην προστασία της υγείας του κοινού κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Μάλιστα όπως επισημαίνει η αυστηρή τήρηση αυτών των πρωτοκόλλων 12 βημάτων έχει αποδείξει ότι οι ναυτικοί είναι σε θέση να αλλάξουν με ασφάλεια και να διατηρήσουν τη ροή του εμπορίου.

Όπως παρατηρεί, περιπτώσεις μη συμμόρφωσης θέτουν τον κλάδο σε κίνδυνο σοβαρών οπισθοδρομήσεων στη θετική πρόοδο που είχε σημειωθεί πριν. Η βιομηχανία, τονίζει το ICS δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την πίστη και την υποστήριξη των κυβερνήσεων. Οι "ανεύθυνες ενέργειες" μιας μικρής μειονότητας θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε διακοπή των διαδικασιών αλλαγής πληρώματος σε σημαντικούς ναυτιλιακούς κόμβους, επηρεάζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ναυτικών και των πλοιοκτητών που ενεργούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, καταλήγει.

theseanation.gr

eep logo