Πλακιωτάκης: Επιβεβλημένη η αύξηση της πληρότητας στα πλοία λόγω τουριστικής περιόδου

plakiotakis giannis 2

«Το όριο πληρότητας δεν δημιουργεί πρόβλημα όταν εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα»

Η αύξηση της πληρότητας που ανακοινώθηκε στα πλοία ήταν επιβεβλημένη για να καλυφθεί η ζήτηση της τουριστικής περιόδου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι αυξάνεται στο 80% από το 60%, που ήταν έως την Κυριακή 2/08, το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε η αύξηση της πληρότητας σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε χαλάρωση των μέτρων και μάλιστα οι έλεγχοι που πραγματοποιεί το Λιμενικό θα είναι ακόμη πιο εκτεταμένοι. «Έχει δοθεί εντολή στα λιμεναρχεία για περισσότερους ελέγχους τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση όσο και μέσα στα πλοία», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης και τόνισε ότι το «όριο πληρότητας δεν δημιουργεί πρόβλημα όταν εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα».

Υπογράμμισε επίσης πως η τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό θα πρέπει να γίνει δεύτερη φύση σε όλους.

Τέλος και ερωτηθείς αν η πληρότητα στα πλοία θα μπορούσε να αλλάξει και πάλι είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, απάντησε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών οι οποίοι εκτιμούν τα δεδομένα καθημερινά.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo