Ξανά Πάτρα – Κεφαλλονιά – Ιθάκη!

ionian ferries

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα - ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) - ικανοποιείται - εν μέρει τουλάχιστον - το διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης και αποκαθίσταται - σε αυτή τη φάση μέχρι 31/10/2015 - η ιστορική ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης, που παρέμενε ανενεργή επί 2,5 χρόνια περίπου. Με απολύτως νόμιμο τρόπο και με μόνο κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή την κάλυψη υπαρκτών και βεβαιωμένων αναγκών της κοινωνίας της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, το Υπουργείο προχώρησε στην αποδοχή του αιτήματος που υποβλήθηκε.

Στη συγκυρία αυτή, παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η ετήσια δρομολόγηση, που ήταν και παραμένει, σταθερός στόχος όλων. Το Υπουργείο, θεωρεί ότι έγινε το πρώτο βήμα και δεσμεύεται να επιμείνει - όπως συστηματικά μέχρι τώρα έκανε - και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο ευελπιστεί παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, ότι η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει άμεσα και σε σημαντικό βαθμό, την τουριστική κίνηση στην Ιθάκη και την Κεφαλλονιά.

Το Υπουργείο καλεί όλους - ιδίως τις παραγωγικές, επαγγελματικές και επιχειρηματικές δυνάμεις των δύο νησιών - να αγκαλιάσουν με ψύχραιμο και θετικό τρόπο αυτή την επαναλειτουργία της γραμμής, που σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, μπορεί με την κατάλληλη αντιμετώπιση, να είναι επωφελής για όλους.

eep logo