Ποσότητες ηρωίνης διακινούνταν από τον Πειραιά στο Ηράκλειο με πλοίο της γραμμής

limani hrakleio ploia

Με πλοίο της γραμμής μετέφεραν και διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης από τον Πειραιά και τις προόριζαν για την αγορά του Ηρακλείου ενώ μέρος από αυτές τις έκρυβαν σε προαύλιο Εκκλησίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες, ένας 54 χρόνος και ένας 64 χρόνος από το λιμάνι του Πειραιά, έπαιρναν το πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο έχοντας στις βαλίτσες τους την ηρωίνη. Όταν έφταναν στο Ηράκλειο έβρισκαν μία κρυψώνα για να τα αφήσουν. Η τελευταία τους κρυψώνα ήταν σε προαύλιο χώρο εκκλησίας στο δήμο Μαλεβιζίου όπου είχαν σκάψει έναν λάκκο και είχαν βάλει μέσα τα ναρκωτικά.

Οι αστυνομικές αρχές σε έρευνα που έκαναν το πρωί εντόπισαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας το μεταλλικό κουτί που περιείχε 156,6 γραμμάρια ηρωίνης.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πήγαν στο λιμάνι και συνέλαβαν τον 54χρονο, ο οποίος είχε στην κατοχή του 227 γραμμάρια ηρωίνης, 250 ευρώ σε μετρητά και 15 κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης αποτελεί μέρος μεγαλύτερης παρτίδας ηρωίνης, που ο 54χρονος μαζί με τον 66χρονο μετέφεραν και διακινούσαν στην πόλη του Ηρακλείου, για λογαριασμό 59χρονου που φέρεται ως εγκέφαλος και είναι κρατούμενος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ

eep logo