Δεκαπέντε πλωτές εξέδρες για το τουριστικό λιμάνι της Σκιάθου

skiathos limani

Δωρεάν παραχώρηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο


To Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εξασφάλισε από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, τη δωρεάν παραχώρηση 15 πλωτών εξεδρών, για τον Τουριστικό Λιμένα Σκιάθου. Οι πλωτές εξέδρες συνολικού μήκους 210 μέτρων και βάρους 450 τόνων, μεταφέρθηκαν στη Σκιάθο, από τη μαρίνα Καλαμακίου με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Λαυρίου.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους της δύσκολης επιχείρησης αναφορικά με την φόρτωση, μεταφορά, ασφάλιση των εξεδρών, ανέλαβαν μετά από πρόταση του Λιμενικού Ταμείου οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ιστιοπλοϊκό τουρισμό.

skiathos plotes exedres

Αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ευπρεπισμού στις πλωτές εξέδρες, θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν όσες βρίσκονται σε κακή κατάσταση στην υφιστάμενη θέση, αλλά και σε νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν μετά από ενέργειες του Λιμενικού Ταμείου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αναφέρει, ότι δημιουργεί τις συνθήκες για μια νέα αναπτυξιακή τροχιά του τουριστικού λιμένα με σχεδιασμό και έργα. Όπως σημειώνει από τις σημαντικότερες ενέργειες στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, από τη νέα Δημοτική Αρχή είναι :

  • Τροποποίηση του ΦΕΚ της μαρίνας Σκιάθου, με τη συνεργασία του Υπουργείο Τουρσιμού και το ΤΑΙΠΕΔ (φορέα διαχείρισης του λιμένα), το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία ΜΑΡΝΕΤ, από τις μεγαλύτερες στη χώρα με ειδίκευση σε τέτοια έργα.
  • Υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με πρόταση χρηματοδότησης για τη σύνταξη μελετών ύψους 270.000 ευρώ από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II”.
  • Υποβολή αιτήματος για επανένταξη έργων για την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα ύψους 392.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021.
  • Τοποθέτηση έξι νέων συστημάτων υψηλής τεχνολογίας τροφοδοσίας νερού και ρεύματος (pillar) στον ανατολικό λιμένα.
  • Εγκατάσταση συστήματος δωρεάν wi-fi για την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
  • Παρεμβάσεις ευπρεπισμού για τη βελτίωση της εικόνας της λιμενικής ζώνης, με στόχο τη σταδιακή αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων.
  • Σημαντική βελτίωση της εξυπηρέτησης των επισκεπτών και όσων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο λιμάνι με πρόσληψη προσωπικού.