Πρώτο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων με LNG στον στόλο της CMA CGM

CMA CGM Jacques Saade

Ξεκινά σήμερα το παρθενικό του ταξίδι μεταξύ Ασίας και Β.Ευρώπης

 

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 23.000 TEU που τροφοδοτείται από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) εντάχθηκε στον στόλο της CMA CGM. Πρόκειται για το CMA CGM Jacques Saade, που φέρει το όνομά του από τον ιδρυτή της εταιρείας, θα είναι η νέα ναυαρχίδα του ομίλου και είναι το πρώτο σε μια σειρά από εννέα 23.000 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων TEU που θα χρησιμοποιούν το ίδιο καύσιμο.

Το πλοίο ξεκινά σήμερα το παρθενικό του ταξίδι και θα καλύπτει γραμμές μεταξύ Ασίας και Β. Ευρώπης. Τα αδελφά πλοία θα φέρουν ονομασίες Champs Elysées, Palais Royal, Louvre, Rivoli, Montmartre, Concorde, Trocadéro, και Sorbonne ενώ όλα θα είναι καταχωρημένα στο Γαλλικό Νηολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2017, ο Rodolphe Saadé, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CMA CGM, αποφάσισε να εξοπλίσει αυτή τη σειρά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με κινητήρες που χρησιμοποιούν καύσιμο LNG εκφράζοντας τη δέσμευση της CMA CGM για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης των θαλάσσιων μεταφορών.

theseanation.gr

Pin It