Υπ.Ναυτιλίας : Διευκρινίσεις για το παραλιακό μέτωπο Πατρών

limani patra

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας, με την οποία διασαφηνίζεται τι θα πράξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας με το παραλιακό μέτωπο των Πατρών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά τη ραδιοφωνική συνέντευξη, που παραχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 107,7 Πάτρα» την Πέμπτη 8 Αυγούστου, διάφορα δημοσιεύματα ή αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, καθιστούν αναγκαία την αποσαφήνιση των απαντήσεων που ο Υπουργός πράγματι έδωσε, σχετικά με την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, στην τοπική κοινωνία.

Αποσαφηνίζεται, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι τηρούνται απολύτως -με μια μικρή καθυστέρηση λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων- όσα ο Υπουργός εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα στις 13 Ιουνίου, με αφορμή το 3ο Συνέδριο της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Δηλαδή:

-Ετοιμάστηκε ήδη από την ομάδα νομικών, το κείμενο της πρότασης για προγραμματική σύμβαση Οργανισμού Λιμένα Πάτρας (Ο.Λ.Πα.) και Δήμου Πατρέων.

-Το κείμενο αυτό, θα εγκριθεί από το γραφείο του Υπουργού και το γραφείο του Πρωθυπουργού, τις επόμενες μέρες.

-Αμέσως μετά, θα παραδοθεί στο Δήμαρχο και στη Δημοτική Αρχή Πατρέων, όπως και στην Επιτροπή, για έκφραση γνώμης, διαβούλευση και τελική συμφωνία.

-Μετά το πέρας και αυτής της φάσης, θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες υλοποίησης του προαναγγελθέντος σχεδίου.

Όλα αυτά, σημαίνουν ότι καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει, κανένα νέο δεδομένο δεν έχει προστεθεί και το σχέδιο εξελίσσεται, όπως ακριβώς είχε εξαγγελθεί, με τη σύμφωνη -ως προς τη διαδικασία- γνώμη όλων, καταλήγει η ανακοίνωση.

eep logo