Γιάννης Πλακιωτάκης: Σημαντικά έργα υποδομών ύψους 5,4 εκ. ευρώ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

plakiotakis kefalonia maska

Ειδικά μέτρα για τη στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης εν μέσω πανδημίας

Την Κεφαλονιά και την Ιθάκη επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης όπου είχε τη δυνατότητα μιας εποικοδομητικής συζήτησης με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγή Καπάτο και τους Δημάρχους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Στην διάρκεια των συζητήσεων εξετάσθηκε διεξοδικά σειρά σημαντικών ζητημάτων ενώ ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την χρηματοδότηση έργων ύψους 1,7 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και επιπλέον 3,7 εκ. ευρώ από πόρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και τα ειδικά μέτρα για τη στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με 1,4 εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.

Ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε πώς "σε μια περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες ανασυντάσσονται,για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έφερε ο Ιανός, ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η χρηματοδότηση της μελέτης, υπό τον καθηγητή κ. Λέκκα, για τον σχεδιασμό άμεσων δράσεων και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνδιαμορφώσουμε κοινή Στρατηγική για την εδαφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μέσω Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Ανασυγκρότηση και Ανθεκτικότητα με συγκεκριμένα έργα και πόρους".

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε την κυρία Κράτσα, τον κ. Καπάτο, τους Δημάρχους και όλους τους τοπικούς φορείς για την συνεργασία τους.

"Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους", κατέληξε, "ότι οι συνεργάτες μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εγώ, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, συμβάλλοντας στην σταθερή βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους".

eep logo