Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

staikouras plakiotakis

Κοινή δήλωση Χρήστου Σταϊκούρα - Γιάννη Πλακιωτάκη

Τέσσερα επενδυτικά σχήματα, στα οποία συμμετέχουν μεγάλοι διεθνείς και ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, επιβεβαιώνουν με το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης» τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές, αλλά και τη γεωπολιτική σημασία του εν λόγω λιμανιού.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε.
«Η σημαντική αυτή εξέλιξη», σημειώνουν, «δικαιώνει τον στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας, αλλά και τη μεθοδική της προσέγγιση, προκειμένου ο σχεδιασμός αυτός να υλοποιηθεί με επιτυχία.
Προχωράμε με σταθερά βήματα για να καταστήσουμε τα λιμάνια μας πυλώνες ισχυρής ανάπτυξης, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο, με πολλαπλά και πολύ σημαντικά οφέλη για κάθε τοπική κοινωνία και συνολικά για την ελληνική οικονομία».