Συγκλονιστικός Ζώης από το Φαρμακονήσι

kymata akrothalassia

Επιστρέφοντας από το Φαρμακονήσι και τη Λέρο, όπου βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, μετέφερε τις εφιαλτικές εικόνες που είδαν οι άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι ανέλαβαν το βαρύ καθήκον να ανασύρουν βρέφη, παιδιά, άνδρες και γυναίκες από τη βάρκα που ανατράπηκε και τους παρέσυρε στον υγρό τάφο του Αιγαίου.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας είπε πως έχει στην κατοχή του υπηρεσιακές φωτογραφίες των ανδρών του Λιμενικού που αποτυπώνουν τη φρίκη της τραγωδίας, δηλώνοντας προβληματισμένος αν πρέπει να τις δώσει στη δημοσιότητα ή όχι. Πρόσθεσε δε ότι αυτές οι εικόνες αποτελούν γροθιές στο στομάχι κάθε πολιτισμένου ανθρώπου ενώ εμφανίστηκε συγκλονισμένος με την εικόνα που περιέγραψε, μιας μητέρας δηλαδή που κατάφερε να σώσει το μωρό της, χωρίς να γνωρίζει ότι τα άλλα τρία της παιδιά ήταν ήδη πνιγμένα.
Και η τραγωδία κορυφώνεται, κατά τον Χρ.Ζώη, με το γεγονός που αποκάλυψε, ότι δηλαδή τα περισσότερα παιδιά που υποχρεώνονται να πέσουν στη θάλασσα, γράφουν στα σωσίβιά τους ή στις μπλούζες τους προσευχές ή φράσεις όπως «Μαμά σ’ αγαπάω»...

eep logo