Στα γραφεία της XRTC ο νέος Γενικός Διευθυντής Ελλάδος της CCS, Baochun Wang

xiradakis ccs

Είκοσι χρόνια συνεργασία - ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο κρατών στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία

Τα γραφεία της XRTC στον Πειραιά επισκέφθηκαν ο κ. Jiping Chen, ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα της China Classification Society μαζί με τον o κ. Baochun Wang, που είναι ο αντικαταστάτης του. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια γνωριμίας του κ. Wang με τους στενούς συνεργάτες της CCS στην Ελλάδα.
Η συνεργασία της XRTC με τον Κινέζικο Νηογνώμονα την τελευταία εικοσαετία βοήθησε την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο κρατών στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία. Στις επιτυχημένες συμφωνίες στις οποίες μεσολάβησε η XRTC κατά την διάρκεια της μακρόχρονης σχέσης της με την CCS συμπεριλαμβάνονται συμφωνίες στην ναυτιλιακή χρηματοδότηση, στο εμπόριο και στις ναυπηγικές εργασίες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC κ. Γιώργος Ξηραδάκης είναι μέλος του Mediterranean Committee της CCS και συμμετέχει στις εργασίες του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα για την πολιτική της στην Μεσόγειο.
Η CCS διατηρεί γραφεία στην χώρα μας από το 2002 όταν και πρωτοξεκίνησε η παρουσίασή της στην ελληνική ναυτιλία με την εισαγωγή μικρού αριθμού πλοίων στον τότε μικρό κινέζικο νηογνώμονα σε παγκόσμια κλίμακα.
Κατά την διάρκεια της εικοσαετούς παρουσίας της στον Πειραιά κατάφερε να διεισδύσει με σταθερό ρυθμό στην ελληνική αγορά, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά αυξηθεί. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο αριθμός των ελληνόκτητων πλοίων που ακολουθούν τη CCS έχει φθάσει στο 6% του συνόλου, παρουσιάζοντας αύξηση 265% την τελευταία πενταετία. Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στο ναυτιλιακό επίπεδο, την αποδοχή της τεχνογνωσίας που υπάρχει στον κινέζικο νηογνώμονα καθώς και στη συνεχή στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας στην κινέζικη ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.
Ο κ. Ξηραδάκης με την ιδιότητά του, ως Συμβούλου Κινεζικών Τραπεζών καλωσόρισε το νέο Διευθυντή κ. Baochun Wang και του ευχήθηκε καλή αρχή στη νέα σπουδαία θέση που του εμπιστεύτηκε ο μεγαλύτερος νηογνώμονας του κόσμου στο μεγαλύτερο πλοιοκτητικό κέντρο της ναυτιλίας. O κ. Wang έχει υπηρετήσει στα γραφεία της Γερμανίας και της Κορέας και είναι βαθύς γνώστης της Διεθνούς Ναυτιλίας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι εξελίξεις της πανδημίας, οι εμπορικές σχέσεις της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο και οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί που επηρεάζουν τις θαλάσσιες μεταφορές. Ένα άλλο πρόβλημα που απασχολεί στην παρούσα φάση όλα τα μέρη της ναυτιλίας είναι η έλλειψη πληρωμάτων καθώς και η εκπαίδευσή τους, θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση. Η επίσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε με τις ευχές του κ. Ξηραδάκη στον κ. Jiping Chen για καλή αρχή στη νέα του θέση στο Qingdao.

Στη φωτογραφία: Από δεξιά κ.κ. Baochun Wang, Γιώργος Ξηραδάκης, Jiping Chen