Επίσκεψη Θ.Δρίτσα στην Κίνα

dritsas blue

Στο πλαίσιο του έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, πρόκειται να επισκεφθεί την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, το διάστημα 5-9 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδος και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 2015.
Αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της Κινεζικής Κυβέρνησης ήδη από τις αρχές του έτους, ο Υπουργός θα παρέμβει ως κύριος ομιλητής στο Φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας Μεσογειακών Χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο οποίο έχουν προσκληθεί οι ομόλογοί του της Κύπρου, Μάλτας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Ισπανίας και το οποίο πραγματοπποιείται στο Κινεζικό Λιμένα Xianmen στις 7-8 Νοεμβρίου 2015.
Ο Υπουργός θα συμμετάσχει επίσης στην τελετή λήξης του Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδος και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για το 2015, η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη Χianmen στις 7 Νοεμβρίου. Όπως είναι γνωστό, κατά την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού Li Kegiang (19-21/06/2014) στην Αθήνα, το έτος 2015 ανακηρύχθηκε ως «Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας», υπογραμμίζοντας το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.
Ο Υπουργός θα συνοδεύεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Δρ. Ιωάννη Θεοτοκά, καθώς και από υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες.

eep logo