«Περιβαλλοντική Διαχείριση Μονάδων Ενόπλων Δυνάμεων»

limeniko ploio

Στο πλαίσιο σεμιναρίου με τίτλο «Περιβαλλοντική Διαχείριση Μονάδων Ενόπλων Δυνάμεων» το οποίο πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και το οποίο θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, σε στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης / Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ), ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Πλοίαρχος Λ.Σ. Λαγουρός Αλέξανδρος, διενήργησε σήμερα, Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου διάλεξη με θέμα την «Αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης (νομοθεσία - σχέδια - καλές πρακτικές)».
Σκοπός της διάλεξης ήταν οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, να εξοικειωθούν με το εθνικό και κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης, να κατανοήσουν τις απαιτήσεις των Σχεδίων Αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, τις εφαρμοζόμενες καλές πρακτικές, καθώς και το ρόλο των Μονάδων των ΕΔ οι οποίες διαθέτουν αγκυροβόλια.
Επισημαίνεται ότι, οι ανωτέρω επιμορφωτικές δράσεις εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια για ενίσχυση της συνεργασίας και επαύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται η αύξηση της ικανότητας των φορέων να λειτουργούν συνεκτικά, αποτελεσματικά και αποδοτικά για να επιτύχουν καθορισμένους στόχους.

eep logo