Χάος στα πληρώματα από τους διαφορετικούς κανονισμούς στα εμβόλια!

naftergates

Δυσκολίες στα ταξίδια των ναυτικών επισημαίνει δείκτης αλλαγής πληρώματος

Οι διαφορετικοί κανονισμοί για τα εμβόλια προκαλούν για άλλη μια φορά χάος στην αλλαγή πληρώματος.
Η πιο πρόσφατη ενημέρωση από τον δείκτη αλλαγής πληρώματος του Neptune Declaration, που δημοσιεύεται κάθε μήνα από συγκεντρωτικά δεδομένα που παρέχονται από τους διαχειριστές πλοίων στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ, δείχνει πόσο δύσκολο είναι το ταξίδι των ναυτικών καθώς υπάρχουν προβλήματα με τα εμβόλια που αναγνωρίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά δεν αναγνωρίζονται από όλες τις χώρες και περιφέρειες.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι οι αρχές σε ορισμένες χώρες έχουν συντομεύσει την ισχύ του εμβολίου σε έξι μήνες, προκαλώντας προβλήματα με αλλαγές πληρωμάτων σε μακροπρόθεσμες συμβάσεις. Επίσης, η πρόσβαση σε αναμνηστικά εμβόλια αναφέρεται ως νέα πρόκληση.

Οι χώρες, ειδικά στην Ασία και την Ευρώπη, επανεξετάζουν τα πρωτόκολλά τους και επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς στις αλλαγές πληρωμάτων λόγω της νέας παραλλαγής όμικρον και των υψηλών ποσοστών μόλυνσης.

«Για να αποφευχθεί η αναζωπύρωση της κρίσης αλλαγής πληρώματος και η αναστροφή αυτών των πρόσφατων θετικών τάσεων, είναι ζωτικής σημασίας η βιομηχανία και οι κυβερνήσεις να καταβάλουν όλες τις προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι η επίδραση της Όμικρον στις αλλαγές πληρώματος παραμένει ελάχιστη», σχολίασε ο Kasper Søgaard, επικεφαλής θεσμικής στρατηγικής και ανάπτυξης στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ.

Πηγή: Reporter.gr

eep logo