Ντουμπάι: Το πρώτο λιμάνι κρουαζιέρας με διπλό τερματικό σταθμό!

dubai marina

Το 2019 ο κλάδος της κρουαζιέρας συνεισέφερε πάνω από 130 δισεκατομμύρια ευρώ στην παγκόσμια οικονομία. Δημιούργησε 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και υποδέχτηκε σχεδόν 30 εκατομμύρια επιβάτες. Μετά από την παύση των εργασιών τον Μάρτιο του 2020 λόγω Covid, ο κλάδος ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του».

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο τουρίστες κρουαζιερόπλοιων αναμένονται στο Ντουμπάι αυτή τη σεζόν.

Η καθέλκυση του MSC Virtuosa  στον τερματικό σταθμό Πορτ Ρασίντ βοήθησε να εδραιωθεί η πόλη ως ένας από τους παγκόσμιους κόμβους στον κλάδο των κρουαζιερόπλοιων. Με χωρητικότητα 6000 επιβατών και 1700 άτομα πλήρωμα, το πλοίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα, πιο βιώσιμα και τεχνικά προηγμένα στον κόσμο. Θα εξυπηρετεί τον Περσικό Κόλπο μέχρι τον Μάρτιο.

Ο Τζιάνι Ονοράτο, διευθυντικό στέλεχος της MSC Cruises δήλωσε: «Η διάρκεια ζωής ενός πλοίου είναι περίπου 30 χρόνια. Έτσι, είμαστε όλοι πολύ αφοσιωμένοι στο να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει: ότι θα έχουμε μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Επομένως, είναι καθήκον μας σταδιακά κάθε νέο πλοίο που καθελκύεται, να μειώνει τις εκπομπές».

Κατά μήκος της ακτής βρίσκεται ο τερματικός σταθμός κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ντουμπάι. Είναι το πρώτο λιμάνι κρουαζιέρας με διπλό τερματικό σταθμό, που έχει φόντο έναν εντυπωσιακό ορίζοντα.

dubai port

Τα δύο ειδικά κατασκευασμένα κτίρια προσφέρουν στους επιβάτες και στο πλήρωμα έναν ασφαλή χώρο αποβίβασης και την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη.

Καθώς πολλές γραμμές κρουαζιέρας προσθέτουν την περιοχή στα δρομολόγιά τους, αυτός ο καινούργιος τερματικός σταθμός αναδεικνύει την αισιοδοξία και την ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας στο Ντουμπάι.

euronews.com