Ο ΟΛΠ αντεπιτίθεται στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

olp limani apopsi

Με ένδικα μέσα ετοιμάζεται να απαντήσει ο ΟΛΠ στη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού για την είσπραξη 6.8 εκ ευρώ.
Η ανακοίνωση του ΟΛΠ έχει ως εξής:

«O Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας επέβαλε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ για την είσπραξη 6,8 εκ. ευρώ για δημοτικά τέλη πρόστιμα και προσαυξήσεις των ετών 1995 - 1999, που αυθαίρετα επέβαλε και υπολόγισε, χωρίς να έχει παράσχει καμιά υπηρεσία ανταποδοτικού τέλους στην χερσαία λιμενική ζώνη του ΟΛΠ.
Η χερσαία λιμενική ζώνη βρίσκεται εκτός αρμοδιότητας του Δήμου, οι δε υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε αυτήν οργανώνονται και παρέχονται αποκλειστικά από τον ΟΛΠ. Ως εκ τούτου, ουδεμία πραγματική οφειλή υφίσταται όπως πάγια και αμετάκλητα έχει κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη με σωρεία αποφάσεων που ακυρώνουν όμοιες χρεώσεις του Δήμου.
Παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός, καταχρηστικά ο Δήμος επιχειρεί να εισπράξει αχρεωστήτως το παραπάνω ποσό, εκτελώντας μεμονωμένη απόφαση που δεν έκρινε την ουσία της υπόθεσης, αλλά επιλύοντας δικονομικό ζήτημα απέρριψε για τυπικούς και μόνον λόγους σχετική προσφυγή του ΟΛΠ κατά του Δήμου. Ήδη ο Οργανισμός επίσημα ζήτησε πλήρη ενημέρωση και στοιχεία από τον Δήμο για τις σε βάρος του ενέργειες, προκειμένου να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα για την άρση της δέσμευσης» .

eep logo