Αναβάθμιση Σχολής Λιμενοφυλάκων

sxoli limenofylakon

Με επιστολή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει την ανάγκη «για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων» να ενταχθεί η σχολή Λιμενοφυλάκων στην ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην σχετική επιστολή επισημαίνεται ότι:
«Η σχολή Λιμενοφυλάκων, αποτελεί παραγωγική σχολή Στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, χωρίς όμως να εντάσσεται σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό, αποτελεί Πανελλήνια πρωτοπορία, μιας και είναι η μοναδική στρατιωτική σχολή που δεν ανήκει σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης.
Οι αντίστοιχες παραγωγικές σχολές Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ και η Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στελέχη που έχουν αποφοιτήσει από σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μπορούν να κατατάσσονται σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ με κατατακτήριες εξετάσεις για απόκτηση γνώσεων, οι οποίες θα ωφελήσουν τόσο τους ιδίους όσο και την Υπηρεσία.
Για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προτείνουμε την τροποποίηση, με διάταξη νόμου, της παραγράφου 8 του άρθρου 17 του ΠΔ 81 (ΦΕΚ 139-Α/2012) ως ακολούθως: «Ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή Λιμενοφυλάκων η οποία ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...» .

eep logo