ΕΣΠ - ΟΛΠ: Πρωτοβουλίες και δράσεις για την κρουαζιέρα

cruise ships 2

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 3 Μαρτίου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γ. Κούβαρη και τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σ. Κυραμαργιό, ο Πρόεδρος κ. Ν. Μανεσιώτης , οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Γ. Σωτηρίου και Μ. Πιττάκη και ο Γεν. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τ. Παντελάκης.

Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Σύλλογος, που στοχεύουν στην άμεση διασύνδεση της εμπορικής λειτουργίας της πόλης με το λιμάνι και την εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα, ως δυναμικού μοχλού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, όπως:
1.Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πειραιά / Open Mall Piraeus, που σκοπό έχει την οργανωμένη και συστηματική προβολή και ανάδειξη του εμπορικού κέντρου της πόλης και των πειραϊκών επιχειρήσεων, μέσα από συντονισμένες ενέργειες .
2. Ο Σηματοδοτημένος Περίπατος, με σκοπό την προσέλκυση των επισκεπτών της κρουαζιέρας στην πόλη μας.
3. Ο Τουριστικός Οδηγός του Πειραιά, που διανέμεται δωρεάν στο τμήμα αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων, στα τουριστικά τρένα του Πειραιά, στα ξενοδοχεία της πόλης και σε όλα τα καταστήματα και έχει συνδυαστεί με ηλεκτρονική έκδοση Android και Iphone.
4. Τα Τουριστικά Τρένα που μεταφέρουν καθημερινά τους τουρίστες από τα terminals των κρουαζιερόπλοιων στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στα αξιοθέατα της πόλης.
-Η δράση «Go! Piraeus», ένας ηλεκτρονικός τουριστικός, ταξιδιωτικός και επαγγελματικός οδηγός του Πειραιά, που απευθύνεται κυρίως στους επισκέπτες κρουαζιέρας -και όχι μόνο- κατόχους κινητών συσκευών IOS και Android.

Επίσης συζητήθηκαν και κοινού ενδιαφέροντος θέματα, που σχετίζονται με την αναπτυξιακή λειτουργία του λιμανιού και της πόλης, όπως: Οι επιπτώσεις στην κρουαζιέρα και στην επισκεψιμότητα του Πειραιά από το μεταναστευτικό ζήτημα, η χωροθέτηση του επιβατηγού λιμένα και η Πολιτιστική Ακτή Πειραιά.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ο Πρόεδρος του ΟΛΠ ζήτησε να γίνει νέα συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να συζητηθούν από κοινού θέματα επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων και αξιοποίησης των ευκαιριών, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά, της αγοράς και του Λιμανιού.