Σχόλιο Δρίτσα για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λιμάνι του Πειραιά

dritsas half

«Καμία βάση αλήθειας δεν έχει, η φήμη που κυκλοφόρησε από προχθές στον Πειραιά και στο λιμάνι, ότι δήθεν το Υπουργείο Ναυτιλίας απαγόρευσε (!) εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, την οποία οργανώνουν την Τετάρτη (20/04) εργατικά Σωματεία, Κινήσεις και πολιτικοί φορείς», δηλώνει με σχόλιό του ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
Και συμπληρώνει ότι «Ούτε χρειάζεται να αγωνιστεί κανείς για… «να μην περάσει η απαγόρευση». Γιατί τέτοια απαγόρευση ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει.

Αυτό, όμως, που όντως χρειάζεται και μάλιστα επειγόντως, είναι να βοηθήσουμε όλοι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εγκατασταθούν στους χώρους εκείνους, που μόνο σε αυτούς θα μπορέσουν μέρα με τη μέρα να οργανώσουν την άσκηση των δικαιωμάτων τους. Τέτοιοι χώροι, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε όλοι, δε μπορούν να είναι, ούτε το Ελληνικό, ούτε η Ειδομένη, ούτε το λιμάνι του Πειραιά.

Το γιατί, το έχει εξηγήσει πάρα πολλές φορές (και πρόσφατα με πολυσέλιδο και πολύγλωσσο φυλλάδιο) το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, μαζί και με τα συναρμόδια Υπουργεία και τις άλλες Αρχές και Υπηρεσίες.

Ας βοηθήσουμε όλοι. Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες πάει μαζί με την ανάγκη αναχώρησή τους από το λιμάνι, από το Ελληνικό και από την Ειδομένη.

Κάνουμε έκκληση για χαμηλούς τόνους. Κάθε πρόσφυγας, κάθε μετανάστης που μένει αβοήθητος να βρει το νόμιμο προορισμό του, κινδυνεύει αργά ή γρήγορα να γίνει ακόμα πιο εύκολη λεία, για το ρατσισμό και τη ξενοφοβία».

eep logo