Κ. Μέλλιος: Συμπαράταξη προς όφελος του Λιμένα Θεσσαλονίκης

olth limani poli

Με αγωνία για τις συνέπειες των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην ήδη επιβαρυμένη οικονομία της πόλης αλλά και στην προσπάθεια ανάπτυξης του ίδιου του Λιμανιού μίλησε σε σημερινές συνεντεύξεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και στην ΕΤ3, ο Αντιπρόεδρος και Προεδρεύων του Δ.Σ. της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Μέλλιος.
Τόνισε δε το φόβο για επιστροφή στις μαύρες μέρες των απεργιών του 2008, λέγοντας χαρακτηριστικά «οι ανακοινώσεις για συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών από τη Δευτέρα 30 Μαΐου προδιαγράφουν την επανάληψη του παρελθόντος».
Αναφέρθηκε μάλιστα στην επιστολή που απηύθυναν χθες οκτώ παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας παρέμβασή του ώστε να δοθεί λύση στο φλέγον ζήτημα της λειτουργίας του Λιμένα προκειμένου να αποφευχθούν ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, λέγοντας ότι και το ίδιο το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης απαξιώθηκε, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει την τότε κίνηση, υπολειπόμενο κατά 15 εκ. ευρώ σε τζίρο και κατά 90.000 εμπορευματοκιβώτια. «Τα γειτονικά λιμάνια επωφελήθηκαν σε βάρος του Λιμένα Θεσσαλονίκης», ανέφερε.
Σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα διασφάλισης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στο Λιμένα, ο κ. Μέλλιος είπε ότι πέραν της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης για προστασία των εργασιακών σχέσεων για όλους, από την οποία προφανώς δεν θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι της ΟΛΘ ΑΕ, η σημαντικότερη εγγύηση είναι η ίδια η δουλειά και οι ικανότητες του προσωπικού της εταιρίας, καθώς σε μία έννομη και λογικά σκεπτόμενη κοινωνία κανένας νοήμων επενδυτής δεν έχει πρόθεση να καταστρέψει μια κερδοφόρα επιχείρηση στην οποία επενδύει.
Ειδικά δε στην περίπτωση του Λιμανιού, όπου είναι δεδομένη η έλλειψη προσωπικού που υπολογίζεται σε 200 εργαζόμενους για τη λειτουργία του τα επόμενα πέντε χρόνια. «Η ιδιωτικοποίηση είναι μία διαγωνιστική διαδικασία», τόνισε, «τα τελικά κείμενα θα είναι προϊόν ερωταπαντήσεων, αξιολογήσεων διαδοχικών διαμορφούμενων προτάσεων και διαβουλεύσεων. Στην παρούσα φάση το σημαντικό είναι να σταθμίσει η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων τις επιπτώσεις των αποφάσεών της προς όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης μας και ότι οι εργαζόμενοι είναι μέρος της αξίας της εταιρίας και είναι αναγκαίο να συμπαραταχθούν ώστε να πειστούν οι επενδυτές ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσουν και να αναπτύξουν το Λιμάνι μας».

 

eep logo