Σε Βόλο και Θεσσαλονίκη ο Δρίτσας: Εγγυάται τις εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια

limani volou

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου σήμερα Δευτέρα και στη συνέχεια στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης την Τρίτη επισκέπτεται ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Στο Βόλο πηγαίνει με την ευκαιρία της «Ναυτικής Εβδομάδας» που φέτος διεξάγεται με επίκεντρο το μεγαλύτερο Θεσσαλικό λιμάνι, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας που θα έχει με τη διοίκηση της ΟΛΒ ΑΕ και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Θρ. Σταυριδόπουλο, θα ενημερωθεί εκτός των άλλων για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού.
Όπως έχει ήδη σημειωθεί, το λιμάνι του Βόλου, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ θα είναι το μόνο δημόσιο λιμάνι εθνικής σημασίας στον άξονα του Αιγαίου, αποκτώνατς έτσι σοβαρές δυνατότητες άσκησης λιμενικής πολιτικής δημόσιου χαρακτήρα.

Στη συνέχεια ο Θ.Δρίτσας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός πώλησης των μετοχών του ΟΛΘ κατά τα πρότυπα του Πειραιά. Ενώ μάλιστα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση, αναμένεται να βρεθει στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει ο Θ.Δρίτσας, τόσο με τη διοίκηση του ΟΛΘ όσο και με συνδικαλιστές το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων.

Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών με ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον υπουργό για ασαφείς δηλώσεις σχετικά με τη διασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων, μετά τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις. Από την πλευρά του ο Θ.Δρίτσας με κάθε ευκαιρία υποστηρίζει πως δεν θα θιγούν τα εργασιακά κεκτημένα των εργαζομλενων στα λιμάνια. Μάλιστα εξέφρασε το «παράπονο» ότι στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στο SBC, υπογράμμισε ακριβώς αυτό το σημείο, αλλά δυστυχώς ήταν όντως ένα από τα σημεία που κόπηκαν στο μοντάζ.