Εγκαίνια ανακαινισμένων κτιρίων Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

aen makedonia

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, θα παρευρεθεί την Τρίτη 31 Μαΐου στην τελετή εγκαινίων των ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) Μακεδονίας στη Μηχανιώνα, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υ.Ν.Α.Ν.Π. Ιωάννη Θεοτοκά, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη.
Η εκδήλωση επισφραγίζει την συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με την εκτέλεση ενός έργου που περιλαμβάνει την ανακαίνιση 6 κτιρίων με δωρεά της ΕΕΕ.
Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2015. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα με την υπογραφή σχετικής σύμβασης και έδωσε τη δυνατότητα με τις ανακαινισμένες πλέον εγκαταστάσεις η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) Μακεδονίας να μετεξελιχθεί ουσιαστικά σε ένα πραγματικό ελληνικό εκπαιδευτικό κέντρο του βορρά στο πλαίσιο της παρεχόμενης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια ο Υπουργός θα επισκεφθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο στη Θεσσαλονίκη και θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί, επίσης, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.

eep logo