Kαθημερινό κυνηγητό στο λιμάνι της Πάτρας

1 limani patra

Μεταξύ μεταναστών και ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Αυξάνονται οι μετανάστες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας αφού τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη κίνηση στους χώρους των εγκαταλελειμμένων εργοστασίων, έξω από το νέο λιμάνι.

Πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες που έχουν φτάσει στην Πάτρα, ψάχνοντας να βρουν τρόπους για να ξεφύγουν από τα σύνορα της χώρας δια μέσου θαλάσσης, πηγαίνοντας προς Ιταλία και από εκεί στην Κεντρική Ευρώπη.

Έτσι, ο χώρος της ΑΒΕΞ, του εργοστασίου του Λαδόπουλου, της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής και οι υπόλοιποι χώροι της νεκρής πρώην βιομηχανικής ζώνης της Πάτρας έχουν ξεκινήσει σιγά – σιγά να γεμίζουν και πάλι με ανθρώπους που διαμένουν σε αυτούς κάτω από άθλιες συνθήκες,ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν λαθραία.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αφγανοί, Πακιστανοί και Σομαλοί. Οι μαζικές τους συγκεντρώσεις τους μπροστά από την είσοδο του νέου λιμανιού, κινούμενοι κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, γίνονται ολοένα και πιο συχνές τις τελευταίες μέρες.

Η Ακτή Δυμαίων φαίνεται ότι παίρνει και πάλι τον χαρακτήρα εμπόλεμης ζώνης, με τους άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου να φρουρούν τους χώρους γύρω από το λιμάνι και να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αποτρέψουν κάθε απόπειρα εισόδου των ανθρώπων αυτών, μέσα στο λιμάνι.

patrasevents.gr

eep logo