Πυρκαγιά σε κρουαζιερόπλοιο στο Πουέρτο Ρίκο

1 boat puerto rico

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τετάρτη σε κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας American Cruise Ferries αμέσως μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Σαν Χουάν, της πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο. Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν εγκαίρως και είναι καλά στην υγεία τους, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Το Caribbean Fantasy βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων από το λιμάνι και έχει εκκενωθεί. Οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στην ξηρά και στο πλοίο έχουν μείνει μόνο ο καπετάνιος και ορισμένα μέλη του πληρώματος, ανέφερε ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Πουέρτο Ρίκο, Άνχελ Κρέσπο.

Το κρουαζιερόπλοιο κατευθυνόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία μεταφέροντας συνολικά 512 ανθρώπους. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση για την εκκένωσή του.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο μηχανοστάσιο. Πολλά πυροσβεστικά πλοιάρια και άλλα σκάφη του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Το Caribbean Fantasy ναυπηγήθηκε το 1989 και έχει μήκος 187 μέτρα. Εκτελεί κρουαζιέρες από το Σαν Χουάν στη Δομινικανή Δημοκρατία και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 1.000 επιβάτες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της American Cruise Ferries.

Πηγή: Αθήνα 9.84, ΑΠΕ-ΜΠΕ

eep logo