Επίσκεψη Ν. Σαντορινιού στο Καστελόριζο

1 IMG 0572

Το νησί της Μεγίστης επισκέφθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο Υφυπουργός, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγίστης, Σαμψάκο Γεώργιο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,Λευτέρη Ραφτή.

Σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα θέματα λειψυδρίας που παρουσιάζονται στο νησί αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καστελόριζου και η ζωή του νησιού κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον εκπρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγίστης, ότι ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης, είναι στο τελικό στάδιο αξιολόγησης, γεγονός που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο νησί. Σύντομα,σημείωσε με έμφαση ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σχετικής Σύμβασης.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, επισκέφθηκε, ακόμη το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης, μαζί με τον Διοικητή της 8ης Περιφέρειας Δωδεκανήσου, Αρχιπλοίαρχο Αργυρίου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη της Υπηρεσίας για τα προβλήματα και για τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν. Ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού τους ευχαρίστησε για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν, δεν παρέλειψε να τους ευχηθεί καλές γιορτές, στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τον Υφυπουργό, η υποδοχή των μαθητών, των δασκάλων και των καθηγητών σταΣχολεία του Καστελόριζου, τα οποία και επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στο νησί. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού συναντήθηκε και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούςγια τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν ζώντας και παράγοντας εκπαιδευτικό έργο σε μια ακριτική γωνιά της Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων με τους οποίους αντάλλαξαν, σε ευχάριστο κλίμα, ευχές για το νέο έτος.

Τέλος, σημαντικός σταθμός κατά την περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν η επίσκεψή του στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης, όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εργάζονται εκεί. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, τους ευχαρίστησε από καρδιάς για τις υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά στους νησιώτες του Καστελόριζου. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την λειτουργία της Κινητής Ιατρικής Μονάδας, της ΑΕΜΥ, χορηγίας του Ιδρύματος Νιάρχου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα επιπλέον προγράμματα υγειονομικής φροντίδας που έχουν στη διάθεσή τους οι νησιώτες των ακριτικών περιοχών.

Pin It

eep logo