Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη Ναυτιλία

2 ploio forthgo

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ν.Ε.Ε.) σε αίθουσα του Ιδρύματος Ευγενίδου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη το μεσημέρι η ηλεκτρονική πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να «πατήσουν» και να εγγραφούν ναυτιλιακές και παρα–ναυτιλιακές επιχειρήσεις που μπορούν να συνθέσουν ένα cluster δραστηριοτήτων συναφών με τη ναυτιλία.

Η δημιουργία του ιστότοπου υποστηρίζεται ενεργά όπως αναφέρθηκε από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιάς αλλά και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε.).

Νωρίτερα της παρουσίασης ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ν.Ε.Ε. Β.Λογοθέτης, αναφέρθηκε στο σύνολο των δράσεων που επελήφθη το Επιμελητήριο κατά το παρελθόν έτος ενώ αναφέρθηκε και στη στόχευση που έχει τεθεί για το τρέχον κατά τομέα δραστηριότητας.

Από την πλευρά του απευθύνοντας χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, αναφέρθηκε στη σημασία του εν λόγω cluster, ενώ αντίστοιχα στη σημασία του αναφέρθηκε και ο αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας της Ν.Δ., Γ.Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στη ναυτιλιακή κοινότητα σημειώνοντας την αναγκαιότητα διεξαγωγής ενός εθνικού διαλόγου προς όφελος της ανάπτυξης της ναυτιλίας και των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επίσης απενεμήθησαν τιμητικές πλακέτες σε πρόσωπα της ναυτιλίας που συνέβαλλαν με το έργο τους στις δραστηριότητες του Ν.Ε.Ε.

Στην εκδήλωση του Ν.Ε.Ε., στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης και οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης και Γ. Κουμουτσάκος από τη ΝΔ, το φλουρί της πίτας έτυχε στον Δήμαρχο Πειραιά, Ι. Μώραλη.

theseanation.gr