Διμερής συνάντηση Π.Κουρουμπλή με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt

1 DSC 3052s

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα ναυτιλιακού ενδιαφέροντος, ασφάλειας και διμερών σχέσεων.

Ο κ. Pyatt αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Λιμενικού Σώματος με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για επενδύσεις. Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής έκανε αναφορά στις ενέργειες αλλά και τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Στη συνέχεια επισήμανε τη σημασία της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας, τόσο για την εθνική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ εξέφρασε τη βούλησή του για στενή συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του IMO και άλλων διεθνών οργανισμών.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της πολιτικής διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους εταίρους και πιστωτές της. Παρά τη διαφορετική αντίληψή της ως προς την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τόνισε, η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο του προγράμματος και αξιώνει από τους θεσμούς να πράξουν το ίδιο χωρίς καθυστερήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, αναμένουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Απαντώντας, ο Αμερικανός Πρέσβης επισήμανε τις προσπάθειες που κατέβαλε σχετικά ο Υπουργός Οικονομικών Jack Lew και τόνισε τη διακηρυγμένη θέση των ΗΠΑ, ότι προϋπόθεση για μια επιτυχημένη και ισχυρή ΕΕ είναι μια επιτυχημένη και ισχυρή Ελλάδα.

eep logo