Απάντηση YEN στα δημοσιεύματα για διακοπή του Internet

1 yen

Με αφορμή ανυπόστατα δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ και Blog, περί διακοπής του Internet σε 125 Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώνει ότι:

1. Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου δεν διακόπηκε η παροχή του Internet σε καμία Υπηρεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

2. Επειδή έληγε η παροχή Υπηρεσιών Internet, που κάλυπτε τις 125 αυτές Υπηρεσίες, το Υπουργείο, εγκαίρως προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό, οποίος δεν τελεσφόρησε.

3. Το Υπουργείο, μετά από διαπραγματεύσεις, εξασφάλισε ευγενική χορηγία από τον Όμιλο ΟΤΕ, με την οποία, οι 125 Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν δωρεάν Internet, επί ένα χρόνο. Μέχρι να ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, το Υπουργείο είχε δώσει, προληπτικά, οδηγίες προς τις Υπηρεσίες αυτές, για το πώς θα λαμβάνουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Η χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ επέτρεψε να μη χρειαστεί η εφαρμογή των οδηγιών αυτών.

4. Με τη χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ, το Ελληνικό Δημόσιο εξοικονομεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για ένα χρόνο.

5. Οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι υπέγραψαν την ανακοίνωση για δήθεν διακοπή του Internet, εκτός του ότι εξέθεσαν την υπηρεσία τους, δίνοντας την εικόνα ενός σχεδόν υπό διάλυση οργανισμού, δεν είχαν την εντιμότητα να ρωτήσουν τους συναδέλφους τους αξιωματικούς σε τι στάδιο βρισκόταν η υπόθεση, για την οποία εργάστηκαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δεν είχαν ούτε την επαγγελματική επάρκεια να επαληθεύσουν τα γραφόμενα, στη σχετική ανακοίνωσή τους.

eep logo