Εντυπωσιακό βίντεο: Το Λιμενικό καταδιώκει ταχύπλοο με δύο τόνους κάνναβη

1 ploio kanabh

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταδίωξη ενός ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε συνολιά δύο τόνους φυτικής κάνναβης καταγράφονται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου το Λιμενικό Σώμα.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και στο βίντεο καταγράφεται η έρευνα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αλβανικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια ο εντοπισμός του μετά την προσάραξη του σε βραχώδη ακτή.

Όλα ξεκίνησαν, όταν αεροσκάφος της Frontex εντόπισε κοντά στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών ένα ταχύπλοο που ήταν φορτωμένο με δέματα κάνναβης. Στη θέα του αεροσκάφους, οι τρεις επιβαίνοντες επιχείρησαν να οδηγήσουν το ταχύπλοο προς τα αλβανικά χωρικά ύδατα.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και συνολικά πέντε σκάφη του Λιμενικού Σώματος άρχισαν να καταδιώκουν το ταχύπλοο, με το πλήρωμά του να αρχίσει να πετά τα δέματα με την κάνναβη μέσα στη θάλασσα.
Τελικώς, το σκάφος προσάραξε με ταχύτητα σε βραχώδη περιοχή με αποτέλεσμα το σκάφος να αρχίσει να βάζει νερά, ενώ οι δράστες το εγκατέλειψαν.

Τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού περισυνέλεξαν 110 δέματα, περίπου 1.714 κιλά κάνναβη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τυχόν υπόλοιπων ναρκωτικών ουσιών συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις ιταλικές και τις αλβανικές αρχές.


 

Pin It