Αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσεις των αξιωματικών του Λιμενικού

1 limeniko skafos

Αντίστροφη μέτρηση για τις τακτικές ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή με αρκετά σενάρια να δίνουν και να παίρνουν στους διαδρόμους του Αρχηγείου στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που ακούγονται αναφέρει ότι μελετάται η αποστρατεία του Αρχηγού του Σώματος κ. Σταμάτιου Ράπτη και του Α' Υπαρχηγού κ. Θεόδωρου Κλιάρη με τους οποίους ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής φέρεται ότι έχει τυπικές σχέσεις.

Για να γίνει ωστόσο αντικατάσταση του Αρχηγού θα πρέπει να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ το πρώτο 10ημερο του Μαρτίου. Το ίδιο σενάριο περιλαμβάνει αποστρατείες 3 - 4 Υποναυάρχων ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και αποστρατείες περίπου 9 Αρχιπλοιάρχων.

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες ένα δεύτερο σενάριο που διακινείται είναι η παραμονή του κ Ράπτη στη θέση του Αρχηγού και η αποστρατεία των 2 Υπαρχηγών κ.κ. Κλιάρη και Γ. Μπαρκάτσα και θα προαχθούν δυο Υποναύαρχοι τα ονόματα των οποίων «ξεχωρίζουν» έναντι των υπολοίπων.

Ως προς το χρόνο που θα γίνουν οι κρίσεις αυτό εξαρτάται από την ημέρα δημοσίευσης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις.»

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο συμπεριλήφθηκε το άρθρο 43 από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με «τακτικές κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.» και το άρθρο 44 «προαγωγή αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.». Στο άρθρο 43 αναφέρεται ότι με το συγκεκριμένο άρθρο «τροποποιείται το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του π.δ. 38/2012 «Συγκρότηση, σύνθεση και λειτουργία των Συμβουλίων Κρίσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» και προβλέπεται ότι οι Ανώτατοι Αξιωματικοί Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, πλην Αρχηγού Λ.Σ - ΕΛ. ΑΚΤ. για τον οποίο ισχύουν ειδικότερες διατάξεις, κρίνονται κατ΄έτος, στις τακτικές κρίσεις, ανεξάρτητα από τη συμπλήρωση ή μη των απαιτούμενων προς προαγωγή γενικών τυπικών προσόντων κατά το έτος των κρίσεων, όπως ισχύει και για τους αντίστοιχους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το άρθρο 20 του νόμου 3883/2010, λόγω της κρισιμότητας των καθηκόντων τα οποία αντιστοιχούν στο βαθμό τους».

Όπως ανέφεραν στελέχη του Λιμενικού μετά την ψήφιση του νόμου, 11 Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που ήταν να κριθούν το 2018 θα τεθούν υπό εξέταση φέτος με στόχο κάποιοι να αποστρατευτούν και κάποιοι να προαχθούν.

tovima.gr

eep logo