Π.Κουρουμπλής: Το DNA των Ελλήνων μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση

1 kouroumplis azermpaitzan

Τη φιλοδοξία να καταστεί ο Πειραιάς ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση για την ελληνική ναυτιλία που οργάνωσε η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο πλωτό μουσείο του Πειραιά, το ιστορικό πλοίο “HELLAS LIBERTY”.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι, παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχει αποδειχτεί διαχρονικά, ότι οι Έλληνες διαθέτουν εκείνο το DNA που θα τους δώσει τη δύναμη για να βγουν από την κρίση. «Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν δείξει το δρόμο αυτής της προσπάθειας, γιατί, παρόλο που η Ελλάδα, είναι μια μικρή χώρα, είναι αναμφισβήτητα μια παγκόσμια δύναμη στο ναυτιλιακό στερέωμα», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας σε ακροατήριο πρέσβεων και εφοπλιστών.

Προς επίρρωση των λόγων του, ανέφερε ότι όταν πολύ πρόσφατα επισκέφτηκε τη Σαουδική Αραβία, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της χώρας του είπε: “Εμείς εδώ έχουμε μια αρχή, λέμε ότι για να αγοράσουμε ένα πλοίο, πρέπει να δούμε τι κάνουν οι Έλληνες”.

eep logo