Ανασύσταση Διοικητικού Συμβουλίου από την ΠΕΑΛΣ

1 limenikos soma

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με θέμα την ανασύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Σαϊτάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του Προέδρου ζητώντας να κινηθεί η διαδικασία για την ανασύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια έκανε σύντομη αναφορά στα δέκα χρόνια της θητείας του και ιδιαίτερα στα τελευταία έξι της προεδρίας του, σημειώνοντας ότι η ανοδική πορεία της Ένωσης δεν ήταν τυχαία, ήταν μια συνεχής και κοπιώδης προσπάθεια.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δώσαμε μάχες, μικρές και μεγαλύτερες. Άλλες εξ αυτών στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, άλλες με επιτυχία ενώ για άλλες οι προσπάθειές μας συνεχίζονται. Δεν διεκδικούμε σήμερα, ούτε και διαχρονικά, το αλάθητο, όμως όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως ότι έγινε, έγινε με ζήλο, στοχοπροσήλωση, και ειλικρινή διάθεση για προσφορά. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε και οι αντίρροπες δυνάμεις ήταν πολλές και κάποιες φορές εμπεριείχαν το στοιχείο μιας ασύμμετρης απειλής.

Όλα έγιναν από την αρχή. Αναλάβαμε ένα σωματείο που βρισκόταν σε λήθαργο, αναλάβαμε ένα σωματείο που η προστιθέμενη αξία του ήταν μόνο η αναφορά στον Αξιωματικό Λ.Σ.

Αδράξαμε αυτή την πρόκληση μετατρέποντας τη σε ευκαιρία, εργαστήκαμε τίμια, με ήθος, αξιοπρέπεια, μαχητικότητα, υπερηφάνεια και με αξίες, δηλαδή με σταθερές από τις οποίες διακρίνονται οι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Παράλληλα τόνισε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συναδέλφους και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Κατόπιν αυτού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το Καταστατικό διαδικασία για την ανακατανομή των αξιωμάτων και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώθηκε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Ιωάννης
ΤΑΜΙΑΣ: ΤΣΑΡΙΔΗΣ Μιχαήλ
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΑΓΚΟΣ Γεώργιος
Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΚΡΗΣ Γεώργιος
Γ΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΒΕΛΑΡΗΣ Χρήστος
ΜΕΛΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Σπυρίδων
ΜΕΛΟΣ: ΦΥΚΑΣ Γεώργιος
ΜΕΛΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΜΕΛΟΣ: ΧΡΥΣΙΝΑΣ Γεώργιος
ΜΕΛΟΣ: ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Μετά το πέρας της διαδικασίας και την εκλογή του νέου προεδρείου, ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Δημήτρης Σαϊτάκης, ευχήθηκε καλή συνέχεια και δύναμη στο νέο Πρόεδρο με τον οποίο όπως δήλωσε τον συνδέει εκτός από την κοινή πολυετή συνδικαλιστική διαδρομή και δράση, μια βαθιά και ειλικρινής φιλία που ανατρέχει στα δύσκολα χρόνια άνδρωσης της ΠΕΑΛΣ.

Δήλωσε επίσης ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το νέο προεδρείο ώστε να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η δικαίωση των προσδοκιών των συναδέλφων μας, μέσω μιας νέας αγωνιστικής περιόδου, σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας εποχή.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σε μεταγενέστερο χρόνο να πραγματοποιηθεί μια τιμητική εκδήλωση για τον απερχόμενο Πρόεδρο.

Ο νέος πρόεδρος κ. Σπυρος Πασσάκος αφού ευχαρίστησε τον προκάτοχό του για την πολυετή του συνεισφορά στον κοινό συνδικαλιστικό αγώνα, εξήρε το γεγονός ότι υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος, γεγονός που καταδεικνύει ότι αδιαμφισβήτητα έχαιρε της αποδοχής και της εμπιστοσύνης του συνόλου των συναδέλφων.

Ο κ. Πασσάκος τόνισε ότι «όπως προανέφεραν κι όλα τα μέλη του ΔΣ, με την παρουσία του προσέδωσε κύρος και οντότητα στο θεσμό του Προέδρου και δημιούργησε μια σταθερή βάση πάνω στην οποία καλούμαστε να βαδίσουμε οι συνεχιστές της προσπάθειάς του. Θα ‘θελα και προσωπικά να σε ευχαριστήσω φίλε Δημήτρη για τη συνεργασία και την κατανόηση που είχαμε τα έξι χρόνια που διατέλεσες Πρόεδρος κι εγώ Γενικός Γραμματέας και τα οποία θεωρώ, από τα πλέον παραγωγικά του συνδικαλιστικού μας βίου.

Μαζί ζήσαμε και τη χαρά των επιτυχιών, αλλά και την απογοήτευση των ατελέσφορων αγώνων μας. Ποτέ όμως δεν καμφθήκαμε. Η προσπάθειά μας συνεχίστηκε με μόνη επιδίωξη τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας και την ποιοτικότερη παραγωγή έργου προς την κοινωνία.
Θεωρώ αυτονόητο όπως άλλωστε και ο ίδιος τόνισες, ότι θα είσαι πάντα μαζί μας και ότι μπορούμε να προσβλέπουμε και να στηριζόμαστε στη βοήθειά σου.»

Η Ένωση συνεχίζει αταλάντευτα και δυναμικά την συνδικαλιστική της δράση, λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές προσδοκίες του κλάδου μας σε μια δύσκολη εποχή. Να είστε βέβαιοι ότι θα αγωνιστούμε για να μην διαψεύσουμε κανέναν σας. Σας θέλουμε όμως ενεργούς συναγωνιστές και συμπαραστάτες στις όποιες ενέργειες αποφασίσουμε για το προσεχές διάστημα.

Προτεραιότητα μας θα παραμείνει ο Αξιωματικός Λ.Σ., η μέριμνα για το σύνολο του προσωπικού, το ενδιαφέρον για το συνάδελφο κι η αγάπη για το Σώμα.

eep logo