Η ΕΕΚΦΝ στο λιμάνι του Πύργου

1 limani katakolo

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Βαρουξή και τον Αντιπρόεδρο κ. Αντωνόπουλο, στα Γραφεία της. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Κατάκολο. Πιο συγκεκριμένα συζητήθησαν:
I. Οι λιμενικές υποδομές και οι ευκολίες εξυπηρέτησης των κρουαζιεροπλοίων και των με αυτά μεταφερομένων επιβατών – τουριστών, ως ακολούθως:
1. Αναγκαία συμπληρωματικά έργα και εξοπλισμός στις υπάρχουσες προβλήτες 1,2 και 3.
2. Εκβάθυνση της εσωτερικής λιμενολεκάνης κατά μήκος του προβλήτα Νο 2.
3. Προώθηση των διαδικασιών προκειμένου:
i. Για την κατασκευή του νέου προβλήτα Β1 μήκος 350 μ. με τη δυνατότητα παραβολής εκατέρωθεν 2 μεγάλων διαστάσεων κρουαζιεροπλοίων.
ii. Την κατασκευή ενός σύγχρονου επιβατηγού σταθμού passengers terminal, προκειμένου για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών – τουριστών που καταφτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο. Ο σταθμός αυτός θα έχει πλήρη εξοπλισμό με μέσα και συστήματα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security.
4. Οι ρυθμίσεις στο κυκλοφοριακό εντός της λιμενικής ζώνης, αλλά και το ενδιαφέρον της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου για την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Κατακόλου.
5. Όσον αφορά το θέμα των ευκολιών του λιμένος, προκειμένου για την παραλαβή των παραγομένων από τα πλοία στερεών και υγρών καταλοίπων και αποβλήτων, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων ώστε, κάθε επιχειρούμενη νέα ρύθμιση να εμπεριέχει το στοιχείο της προσεκτικής μελέτης, με σχετική διαβούλευση με τους χρήστες, σε μία βάση που θα λειτουργεί το σύστημα αντικειμενικά, χωρίς επιβαρύνσεις για τους χρήστες όταν δεν παρέχονται υπηρεσίες.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, υπήρξε διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές, ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία, για την επίτευξη των κοινών στόχων.
Η αντιπροσωπεία της Ενώσεως εξέφρασε την ικανοποίηση της προς τον κ. Πρόεδρο και κ. Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για το ενδιαφέρον τους και τις πρωτοβουλίες των, όσον αφορά για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στην κρουαζιέρα, προς μεγάλο όφελος της τοπικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής του λιμένος Κατακόλου.

eep logo