Ομάδα Εργασίας για το Σύστημα Λιμενικής Διακυβέρνησης

ypoyrgeio naftilias

Με Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, συστάθηκε ομάδα εργασίας που στόχο έχει την κατάθεση προτάσεων για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του Συστήματος Λιμενικής Διακυβέρνησης.


Η ομάδα εργασίας θα διαβουλευτεί με όλους τους εμπλεκόμενους με τη λιμενική λειτουργία φορείς, προκειμένου να διαμορφώσει το τελικό πλαίσιο προτάσεων που θα καταθέσει στην πολιτική ηγεσία.
Η Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων θα συντονίσει τις εργασίες της ομάδας εργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών για την επεξεργασία των ζητημάτων λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Στόχος του Υπουργείου είναι η ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος Λιμενικής Διακυβέρνησης ώστε τα λιμάνια της χώρας να αποτελέσουν βασικό παραγωγικό συντελεστή για την ανάπτυξη της οικονομίας με την ικανοποίηση των μεταφορικών αναγκών των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Η ομάδα εκτός των άλλων θα αξιολογήσει τις υφιστάμενες μεταφορικές ανάγκες και θα διατυπώσει προτάσεις ώστε να εξασφαλιστεί και να ενισχυθεί περαιτέρω η ανάπτυξη των λιμένων, η αποτελεσματικότητα του μεταφορικού δικτύου, η ευελιξία στην λειτουργία τους με την εξάλειψη γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, η ελκυστικότητα των θαλάσσιων και συνδυασμένων μεταφορών και η παροχή λιμενικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

eep logo