ΒΕΠ : «Ανάσα» στην αγορά από τις 100 δόσεις

plhromh doseis

• Επιβεβλημένη η επί της ουσίας μεταρρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα Ταμεία

Την αισιοδοξία της ότι θα πάρει «πράσινο φως» η Κυβέρνηση από το σημερινό Eurogroup για τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, εξέφρασε η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη προκειμένου αφενός να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα και τα ασφαλιστικά ταμεία και αφετέρου να δημιουργηθεί προστατευτικό ανάχωμα για την έκρηξή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επιπρόσθετα, υποστηρίζει το ΒΕΠ, θα δοθεί ανάσα στην αγορά και θα δώσει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους και ρευστότητα να διαθέτουν για να μπορούν να δουλέψουν απρόσκοπτα
Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις υπήρξε αίτημα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά από τις αρχές του 2013 και έγινε σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, όπως επιστολή έγινε και για την επιβράβευση των συνεπών στις υποχρεώσεις τους επιχειρηματιών, οι οποίοι επιβίωσαν μέσα στην επτάχρονη κρίση, ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, χρηματοδοτώντας το κράτος και συμβάλλοντας στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας και στήριξης των διαδικασιών για ανάπτυξη.
Την αδήριτη ανάγκη, εξ άλλου, και μίας ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, μεταξύ άλλων θεμάτων, επεσήμανε και στις αρχές του 2014, σε επιστολή του προς την Διοικητή του ΟΑΕΕ το ΒΕΠ, τονίζοντας ότι οι μέχρι τότε ρυθμίσεις ουδόλως απέδωσαν τα αναμενόμενα για την ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

«Ελπίζουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, «ότι όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν στο Eurogroup της Δευτέρας και ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Ότι, επιτέλους, θα δοθεί μία ευκαιρία στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που, κατά γενική ομολογία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και ότι θα επιβραβεύσει τους συνεπείς φορολογούμενους. Ότι η νέα ρύθμιση θα είναι επί της ουσίας και αποτελεσματική. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι ούτε χρόνο έχουμε ούτε την πολυτέλεια για παλινδρομήσεις και πειραματισμούς», κατέληξε ο κος Μιχάλαρος.

eep logo