Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7

moralis thyra 7

Τελέστηκε το Σάββατο σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, το ετήσιο μνημόσυνο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»

για τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7, που βρήκαν τραγικό θάνατο, πριν από 37 χρόνια, μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΑΕΚ.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν ομιλίες και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7, από τον Δήμαρχο Πειραιά και Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννη Μώραλη και τον ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Επίσης, στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Γκαϊτατζής. Προηγήθηκε ομιλία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού κ. Κωνσταντίνου Μπαρμπή, για τα θύματα της Θύρας 7, η μνήμη των οποίων παραμένει άσβεστη στις καρδιές του φίλαθλου κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, μετά το πέρας του μνημόσυνου, τόνισε:
«Τελέστηκε και φέτος το ετήσιο μνημόσυνο που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7, παρουσία πλήθους κόσμου. Σήμερα είναι ημέρα τιμής, μνήμης και το μνημόσυνο δείχνει ότι δεν ξεχνάμε. Είναι καλό ότι έρχονται νέα παιδιά, τα οποία θυμούνται την ιστορία του Ολυμπιακού, θυμούνται τα παιδιά αυτά που χάθηκαν άδικα.
Δυστυχώς, ποτέ δεν αποδόθηκαν οι ευθύνες για το τραγικό αυτό γεγονός. Είναι βέβαιο ότι υπήρξαν ευθύνες. Δεν γίνεται να σκοτωθούν 21 άνθρωποι χωρίς να φταίει κάνεις. Δυστυχώς όμως δεν αποδόθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη οι ευθύνες που έπρεπε.
Εμείς θα συνεχίσουμε να τους θυμόμαστε, να τους τιμούμε, θα συνεχίσουμε να τελούμε αυτό το μνημόσυνο. Πραγματικά χιλιάδες κόσμου, κάθε χρόνο, μετά από τόσα χρόνια είναι εδώ και νομίζω ότι θα είναι και τα επόμενα χρόνια.
Εύχομαι να μην ξανασυμβεί ποτέ αντίστοιχο γεγονός, να μην υπάρξει αντίστοιχη εγκληματική αμέλεια, ώστε να μην υπάρξουν θύματα, ούτε ένα θύμα, οποιασδήποτε ομάδας σε οποιοδήποτε σπορ στον ελληνικό αθλητισμό.
Είναι μία δυσάρεστη μέρα μεν, αλλά νομίζω ότι την τιμούμε όπως πρέπει ως Ολυμπιακοί».
Στην επιμνημόσυνη δέηση, παιάνισε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

eep logo