Πειραϊκό μέτωπο για την Ιπποδάμεια Αγορά

ippodameia agora

Σύσκεψη Γαβρίλη, Μώραλη και φορέων της πόλης για την προώθηση του αιτήματος

 

Νέα συνάντηση - σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με θέμα τη νέα, κλειστή Αγορά του Πειραιά, με τη συμμετοχή όλων των Φορέων, μετά την ένταξη της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. στο "Υπερταμείο". Κατά τη σύσκεψη επαναβεβαιώθηκε η συμφωνία όλων των πλευρών να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του Παλαιού Αμαξοστασίου της ΣΤΑΣΥ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:
(α) ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,
(β) ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γιάννης Βουτσινάς,
(γ) ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Σταύρος Στεφόπουλος,
(δ) ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Μανεσιώτης,
(ε) ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ Στέφανος Κυρλής
(στ) η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. Στεφανία Γεωργακάκου - Κουτσονίκου

ippodameios syskepsi

Όλοι οι συμμετέχοντας συμφώνησαν να προβούν συντονισμένα σ' όλες τις ενέργειες για την οριστική λύση του ζητήματος στην κατεύθυνση να αξιοποιηθεί το παλαιό αμαξοστάσιο και να αποτελέσει τη νέα, κλειστή Αγορά Πειραιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του ανέφερε:
"Οι έως σήμερα συζητήσεις και εξελίξεις κινούνται σε θετική κατεύθυνση και αντιμετωπίζουν μια πραγματική ανάγκη της πόλης: Να αποκτήσει μια σύγχρονα, λειτουργική και αισθητικά αναβαθμισμένη κλειστή αγορά, που θα δώσει θετική ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Είναι σημαντικό να έχουμε σύγχρονες, συλλογικές υποδομές που θα τονώσουν τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών σε ζητήματα ποιότητας και τιμών. Η "Ιπποδάμεια Αγορά" συνιστά μια συλλογική απάντηση στις μεγάλες αναδιαρθρώσεις που συντελούνται στο χώρο των αγορών και του εμπορίου, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, προσελκύοντας κατοίκους και επισκέπτες"

 

eep logo