ΕΕΠ: Συναντήσεις για τόνωση της αγοράς

eep ypourgoiτΑντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Μπενέτο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Περικλή Διακουμάκο και το μέλος του Δ.Σ. κ. Άγγελο Μακρυγιάννη, συμμετείχε την Τετάρτη 1 Απριλίου σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιnsuleu), με Υπουργούς & επιτελείς παραγωγικών Υπουργείων.

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον Δ/ντη του Γραφείου της Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών κας Ν. Βαλαβάνη, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη , τον Αναπλ. Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα και την Αναπλ. Υπουργό Τουρισμού κ. Ε. Κουντουρά .

Συζητήθηκαν τα θέματα της φορολογικής πολιτικής για τις νησιωτικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα η σημασία της διατήρησης και επέκτασης του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά, της στήριξης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας μέσα από κοινοτικά και εγχώρια προγράμματα, της αναβάθμισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους και της ενίσχυσης της τουριστικής δραστηριότητας, μέσα από την ανάπτυξη και της κρουαζιέρας ως ιδιαίτερης μορφής τουρισμού.

Οι κατ΄ ιδίαν συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα, σε επίπεδο που επιτρέπει στους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων να διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία για την υλοποίηση των προταθέντων.