Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στον Πειραιά και στα νησιά

1peiraias

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής

Η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τους υποψηφίους Δημάρχους των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αττική, που στηρίζει το ΚΚΕ.
Πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στους αγώνες των αυτοαπασχολουμένων, στον τομέα των επιστημών. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων ως περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Από τους υποψήφιους δημάρχους 13 είναι γυναίκες. Επίσης πάνω από το 50% των υποψηφίων είναι κάτω από 50 χρονών.
Υπενθυμίζεται ότι έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και τα Νησιά έχουν ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ:

Πειραιά: Μανωλάκου Διαμάντω, ετών 59, γεωπόνος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Πειραιά από το 2008 έως σήμερα. Υπήρξε επίσης ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2008.

Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Καλαμαράς Γιώργος, 35 χρονών, Πολιτικός Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (απόφοιτος πρώην ΤΕΙ Πειραιά), δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας από το 2010, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

Κορυδαλλού: Παπουτσιδάκη Ελευθερία, ετών 47, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Κορυδαλλού από το 2010. Είναι οδοντίατρος, εκλεγμένη για πάνω από μια δεκαετία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οδοντιάτρων Πειραιά, και μέλος της γενικής συνέλευσης της Ε.Ο.Ο. (Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας).

Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: Κατηφές Παναγιώτης, 43 ετών, κοινωνιολόγος, σύμβουλος εξαρτήσεων. Δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας από το 2007 μέχρι σήμερα, αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), εκλεγμένος στο ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, εκλεγμένος στο Σύλλογο Γονέων του 17ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας. Μέλος της Ε.Π. της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ.

Περάματος: Βατίστας Βασίλης, 42 χρονών. Δημοτικός σύμβουλος στο Πέραμα. Γεννήθηκε στο Κερατσίνι και μεγάλωσε στο Πέραμα. Κατάγεται από τη Νεάπολη Λακωνίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και άρχισε να δουλεύει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 2002. Από το 2005 εργάζεται ως δάσκαλος στο 3ο Δημοτικό σχολείο Περάματος. Είναι για πολλά χρόνια διαδοχικά μέλος και γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» και από το 2017 πρόεδρος του Συλλόγου. Αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και σε συνέδρια της ΑΔΕΔΥ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ:

Σαλαμίνας: Παπαελευθερίου Μαρία, ετών 52. Δημοτική σύμβουλος Σαλαμίνας. Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στο μαζικό κίνημα. Διετέλεσε πρόεδρος στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κοκκινόβραχου. Μέσα από διάφορες θέσεις σε ΔΣ των συλλόγων γονέων στο 16ο Δ.Σ., στο 2ο Γυμνάσιο, στο 3ο Λύκειο, στο ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κερατσινίου, όπως και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Πειραιά.

eep logo