ΚΚΕ: Σύσκεψη της ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Πειραιά

manolakou pantelakh

Συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις με Δ.Μανωλάκου - Ε.Παντελάκη

Μαζική ήταν η σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ, το Σάββατο 12/1, στο Α2 ΚΑΠΗ. Στη σύσκεψη μίλησαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Η Διαμάντω Μανωλάκου στην ομιλία της, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στην αναγκαιότητα να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ παντού ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων από καλύτερες θέσεις και να δυναμώσει και ο αγώνας των εργαζομένων. Σημείωσε επίσης πως η ανάπτυξη και οι σχεδιασμοί στον Πειραιά με επίκεντρο το λιμάνι δεν αφορούν τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, αφού σε τίποτα δε θα ωφελήσουν τη ζωή του λαού. Ανέφερε ότι η πολιτική που ασκείται σε Περιφέρεια και Δήμους είναι ταξική και υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Σημείωσε χαρακτηριστικά παραδείγματα στο Δήμο του Πειραιά όπου κλείνουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι συγκοινωνίες είναι λειψές, τα δημοτικά τέλη παραμένουν από τα πιο υψηλά στη χώρα.
Στην περιοχή μάλιστα τα σχέδια της COSCO για την επέκταση της Κρουαζιέρας με κατασκευή προβλητών στην Πειραϊκή είναι ένα σχέδιο που οι κάτοικοι θα πρέπει να αγωνιστούν να το σταματήσουν, καθώς καταστρέφει περιβαλλοντικά και πολιτιστικά μνημεία και κλείνει την διέξοδο των κατοίκων προς τη θάλασσα.

Η Ελπίδα Παντελάκη, αρχικά αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει φέρει ο Κλεισθένης στους Δήμους, που πλέον τους επιτρέπει να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις. Σημείωσε πως στο Δήμο Πειραιά τα τέλη είναι πάρα πολύ υψηλά και μάλιστα οι ανταποδοτικές υπηρεσίες δεν ανταποκρίνονται σε κανέναν βαθμό. Πρόσθεσε ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρεις εξειδικεύουν την αντιλαϊκή περιοχή που ασκεί η κυβέρνηση, δίνοντας παραδείγματα και για το Δήμο του Πειραιά. Τόνισε μάλιστα πως η κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους δεν επαρκεί για τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτά ανέδειξε παραδείγματα από τη στάση των Κομμουνιστών Δημάρχων και πως αγωνίζονται στο πλευρό των εργαζομένων για τα λαϊκά προβλήματα αλλά και να μπλοκάρουν αντιλαϊκά μέτρα που περνάνε μέσα από τους Δήμους.

Ακολούθησε μια ζωντανή κουβέντα με τους παρευρισκόμενους, που πήραν το λόγο, όπου μεταξύ άλλων ανέδειξαν και τα προβλήματα της περιοχής.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη θέληση και τον ενθουσιασμό αυτή η συζήτηση για την ισχυροποίηση του Κόμματος, μπροστά στις εκλογικές μάχες να ανοίξει ακόμα πιο πλατιά.

eep logo