«Επικοινωνία και Οριοθέτηση μέσα στην οικογένεια»

dp 1228 4

Εκδήλωση-ομιλία στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Ομιλία – συζήτηση, με θέμα: «Επικοινωνία και Οριοθέτηση μέσα στην οικογένεια», πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη, παρουσία της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρίας Χαραλαμπίας Ζηλάκου. Την εκδήλωση οργάνωσε η Διεύθυνση των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Λογοθεραπείας «Αγωγή».

Ομιλήτριες ήταν η κα Μιλένα Βολίκα, Ειδική Παιδαγωγός –Νηπιαγωγός, υπεύθυνη του Επιστημονικού Κέντρου «Αγωγή» και η κα Κατερίνα Σολωμού, Παιδοψυχολόγος –Ψυχολόγος.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της τόνισε:
«Σας καλωσορίζουμε στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Πειραιά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας και χαίρομαι πραγματικά για το ενδιαφέρον που δείχνετε, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στη σημερινή ευρεία συμμετοχή όλων σας. Μας τιμάτε ιδιαίτερα με την παρουσία σας και σας ευχαριστούμε θερμά.

Προτού ξεκινήσουμε λοιπόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Πολιτισμού για την ευγενική παραχώρηση του χώρου και την άψογη συνεργασία που συνεχίζουμε για μια ακόμα χρονιά.
Συνεχίζουμε και αυτή τη σχολική χρονιά με αμείωτο ενδιαφέρον και απεριόριστη αγάπη για το παιδί και για αυτό προωθούμε δράσεις που έχουν ως κεντρικό άξονα τα παιδιά και αφορούν τους γονείς και τους παιδαγωγούς μας. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Επιστημονικό Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Λογοθεραπείας «Αγωγή» και πραγματοποιούμε σήμερα ομιλία-συζήτηση με θέμα «Επικοινωνία και Οριοθέτηση μέσα στην οικογένεια» με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση τόσο των γονέων όσο και των παιδαγωγών.

Στην προσχολική ηλικία, η διαδικασία ανατροφής ενός παιδιού είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στη ζωή ενός γονέα και είναι καθοριστική στη δημιουργία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του παιδιού.
Για να είναι όσο το δυνατόν ομαλότερη αυτή η πορεία, είναι σημαντικό, ως γονείς να δείξουμε στα παιδιά μας τον δρόμο που θα μάς βοηθήσει στην ενίσχυση μιας υγιούς σχέσης. Ο δρόμος για την επιτυχία είναι η επικοινωνία και η θέσπιση ορίων μέσα στην οικογένεια, βασικά θέματα τα οποία θα συζητήσουμε στη συγκεκριμένη συνάντηση.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την προσοχή σας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς που παρακολούθησαν την ομιλία είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στις κυρίες Βολίκα και Σολωμού και να συζητήσουν σχετικά με την επικοινωνία και τη θέσπιση ορίων μέσα στην οικογένεια.

eep logo