Σε δύο μήνες έτοιμες οι πρώτες μελέτες για την Ιπποδάμεια Αγορά

ippodameios agora

Συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

 

Συνάντηση εργασίας για τον συντονισμό των αναγκαίων ενεργειών για τη δημιουργία και τη λειτουργία της νέας Ιπποδάμειας Αγοράς, στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, οι Πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασιλ. Κορκίδης και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νικ. Μανεσιώτης και από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ) ο Πρόεδρος Μιχάλης Μυτιληνάκης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο διαβούλευσης, που είχε συμφωνηθεί μετά την οριστικοποίηση της απόφασης για διαμόρφωση και λειτουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου των πρώην ΗΣΑΠ, στην πλατεία Ιπποδαμείας, στον Πειραιά και την ανάληψη της μελέτης από τον ΟΚΑΑ.
Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν και συμφωνήθηκαν τα βήματα και οι ενέργειες, που πρέπει να γίνουν από κάθε εμπλεκόμενο φορέα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί εντός διμήνου οι πρώτες μελέτες.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία της νέας Ιπποδάμειας Αγοράς αποτέλεσε επί σειρά ετών αίτημα των φορέων του Πειραιά αλλά τα τελευταία χρόνια με κοινές προσπάθειες, που προώθησε η Περιφέρεια Αττικής, οριστικοποιήθηκε ο χώρος, που θα στεγαστεί η νέα αγορά και συμφωνήθηκε η παραχώρησή του από τη ΣΤΑ.ΣΥ, το «Υπερταμείο» και τα συναρμόδια Υπουργεία.

 

eep logo