H Χριστίνα Τσιλιγκίρη για την εξέγερση του 1821

tsiligiri christina
"Χρέος και καθήκον όλων μας, είναι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια ανάτασης της χώρας"

 

Η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Β΄Πειραιά, με αφορμή την 25η Μαρτίου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η εξέγερση του 1821, που οδήγησε μερικά χρόνια μετά στην ανεξαρτησία και την ίδρυση του ελληνικού κράτους, αποτελεί σημείο αναφοράς και περηφάνιας, για όλες τις γενιές των Ελλήνων που επακολούθησαν. Σημασία έχει, 198 χρόνια μετά, να αναζητήσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βγάλουν τη χώρα μας από την εθνική παρακμή που βιώνουμε. Το ένδοξο παρελθόν μας, από μόνο του δεν αρκεί. Αποτελεί φάρο, αλλά χρειαζόμαστε τους «οδηγούς» για τη νέα εποχή.

Η μεγαλύτερη τιμή των αγωνιστών και των ηρώων της επανάστασης του 1821, είναι σε δυο χρόνια από τώρα, όταν και θα συμπληρώνονται ακριβώς 200 χρόνια, η ελληνική κοινωνία να έχει ξεφύγει από την εθνική κατάθλιψη και τη μελαγχολία που αντιμετωπίζουν μεγάλα τμήματά της.

Χρέος και καθήκον όλων μας, είναι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια ανάτασης της χώρας. Σε όλα τα επίπεδα. Στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Χορτάσαμε από τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές. Είναι η στιγμή να βγουν μπροστά οι δημιουργικές δυνάμεις της Ελλάδος. Είναι η ώρα να αναμετρηθούμε όλοι με τους εαυτούς μας. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές".