Ν.Βλαχάκος: Βασικός μου στόχος ο πολιτισμός της καθημερινότητας

vlaxakos open

Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ


Την απουσία της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Πειραιά από τα καίρια, σημαντικά προβλήματα της πόλης του μεγάλου λιμανιού της χώρας, τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος, στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, στον ΣΚΑΊ 100,3 και στους κυρίους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Ο Νίκος Βλαχάκος υπογράμμισε:
- Ότι ο κ. Μώραλης παρότι είχε στη διάθεση του τη σχετική χρηματοδότηση δεν έκανε έργα και, ιδίως, αντιπλημμυρικά για τους δρόμους του Πειραιά, ώστε να μην «πνιγεί» το Πασαλιμάνι, όπως συνέβη προ διμήνου
- Ότι η ανάπλαση του Μικρολίμανου δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσα στο καλοκαίρι γιατί θα πλήξει ανεπανόρθωτα τους μαγαζάτορες
- Και ανέπτυξε περιληπτικά τις προτεραιότητες τις δικές του και του συνδυασμού του, με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Πειραιά, στους τομείς καθαριότητας και κυκλοφοριακού χάους της πόλης, δεσμευόμενος για πολιτισμό καθημερινότητας!

Αναλυτικότερα, ο Νίκος Βλαχάκος είπε στον ΣΚΑ’Ι 100,3:
«Μέχρι σήμερα ο κ. Μώραλης δεν έχει εκπονήσει ένα μεγάλο τεχνικό έργο και αυτό πρέπει να σημειωθεί. Δεν ξέρω αν το εμπόδιο του ήταν η εξεύρεση πόρων, γιατί η χρηματοδότηση έρχεται, από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) του δήμου Πειραιά. Από την Ο.Χ.Ε το μόνο που έχει εκταμιευτεί μέχρι τώρα ήταν κάποιο μικρό ποσό για τις Ημέρες Θάλασσας, περίπου στις 30.000€, τίποτα άλλο μέχρι σήμερα.

Ο απερχόμενος δήμαρχος όφειλε να είχε κάνει και αντιπλημμυρικά έργα. Θυμάστε τις εικόνες, τι είχε γίνει στο Πασαλιμάνι πριν δύο μήνες; Τις θυμάστε.
• Η ανάπλαση του Μικρολίμανου η οποία έχει ψηφιστεί εδώ και πολλά χρόνια και από την προηγουμένη Δημοτική Αρχή δεν κατόρθωσε να μπει σε ένα πρόγραμμα επί των ημερών της θητείας του απερχόμενου δημάρχου.
Τελικά, θεσμοθετήθηκε και σε λίγους μήνες, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, θα υλοποιηθεί.
Δεν θα γίνει αυτό εντός των επόμενων 2-3 μηνών που έλεγαν, γιατί καταλαβαίνετε πέφτουμε σε καλοκαιρινή περίοδο. Εάν τυχόν ξεκινήσει αυτή η ανάπλαση, αντιλαμβάνεται ο καθένας, πόσο καταστροφικό θα είναι κάτι τέτοιο για τους επιχειρηματίες της περιοχής.
Τα μαγαζιά θα τραβηχτούν πίσω. Απλά το κάτω κομμάτι όλων των μαγαζιών θα γίνει ένας υπέροχος πεζόδρομος για βόλτα καθώς και ποδηλατόδρομος από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Όλα τα καθίσματα από κάτω θα ανεβούν πάνω. Και φυσικά, αφού με ρωτάτε, απαντώ ότι συμφωνούμε και εμείς με αυτό το σχέδιο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα καλαισθητικό κομμάτι για όλη την περιοχή.

Καθαριότητα – Κυκλοφοριακό – Άναρχη πόλη
Στον τομέα της καθαριότητας, εγώ προσωπικά πιστεύω σε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αρχής-Εργαζομένων-Πολιτών. Πρέπει να υπάρξει, παράλληλα και μια παιδεία στους πολίτες, για το που πρέπει να εναποτίθενται τα απορρίμματα. Εννοώ δηλαδή ότι οι σακούλες οι οποίες βγαίνουν από τα σπίτια μας αντί να πηγαίνουν σε συγκεκριμένους κάδους, πηγαίνουν στους κάδους ανακύκλωσης. Πρέπει να βγει κάποιο έντυπο να ενημερώνει τους πολίτες.
• Σε ότι αφορά στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης:
Δεν ξέρω τι εικόνα έχετε από τον Πειραιά και αν έχετε περπατήσει σε αυτόν. Έχετε δει να κυκλοφορούν τα απορριμματοφόρα τις πρωινές ώρες έτσι ακριβώς όπως πρέπει να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων; Όχι!
Αντιθέτως κυκλοφορούν στις 11:30’ και 1.00’ το μεσημέρι στους δρόμους του Πειραιά που με την έλευση του Τραμ και του συγκοινωνιακού προβλήματος, έχουμε ζήσει να γίνεται ακόμα χειρότερο. Πρέπει να οπλιστείς με υπομονή για να κυκλοφορήσεις στον Πειραιά.

Τα θέματα άμεσης επίλυσης
Το πρώτο και βασικό πρόβλημα είναι η καθαριότητα. Εμένα βασικός μου στόχος είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας. Και αυτό βασίζεται σε κάποιους άξονες: Πρώτος είναι η καθαριότητα, δεύτερος είναι ο επανασχεδιασμός της συγκοινωνίας και των μονοδρομήσεων και τρίτος η ασφάλεια των πολιτών».

eep logo