ΕΣΠ: Συνάντηση με Γ. Μώραλη και Β. Ταταρόπουλο

esp moralis

Συζήτηση για θέματα της Πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλο.

Ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς, εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα και έθεσαν υπόψη του Δήμαρχου τα θέματα της πόλης, που είναι συνυφασμένα με την ανάπτυξη και λειτουργία της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας. Επίσης, τόνισαν την αναγκαιότητα να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα καταστήσουν την πόλη ασφαλή, προσεγγίσιμη και φιλική, θα την αναδείξουν σε διεθνές εμποροναυτιλιακό κέντρο και θα την βγάλουν από την αφάνεια και την ύφεση, ώστε να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας και όχι μόνο, βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει.
Η συζήτηση συγκεκριμένα επικεντρώθηκε στα θέματα του παράνομου πλανόδιου εμπορίου και της ανάγκης περιορισμού του, της λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς, της ενίσχυσης της Δημοτικής Αστυνομίας και της ασφάλειας της πόλης, της αναβάθμισης των λειτουργιών της πόλης, της αποκατάστασης της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας συνδυαστικά με την δημιουργία χώρων στάθμευσης, της καθαριότητας, της δημιουργίας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων, της μείωσης των δημοτικών τελών, της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της πόλης, της δημιουργία γραφείου επικοινωνίας των πολιτών για άμεση επίλυση των προβλημάτων, κ.ά.

Ο Δήμαρχος απάντησε στους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, αναφέρθηκε στην υλοποίηση προγράμματος φωτισμού της πόλης, την μελέτη της ελεγχόμενης στάθμευσης αλλά και την κυκλοφοριακή μελέτη, την ανάπλαση της περιοχής του Μικρολίμανου, την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Πειραϊκής, την αξιοποίηση του Πύργου, κ.ά. Τόνισε ιδιαίτερα την έλλειψη προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, κάτι που καθιστά δύσκολο το έργο του Δήμου και κυρίως στην πάταξη του παρεμπορίου, ένα θέμα που δεν είναι μόνο ευθύνη του Δήμου όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και άλλων φορέων.
Επίσης έκανε αναφορά στα χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στον Δήμο Πειραιά και την εξασφάλιση ετήσιου ανταποδοτικού τέλους από την λειτουργία του λιμανιού, προς όφελος της πόλης, της επιχειρηματικότητας, αλλά και επίλυσης καίριων ζητημάτων που απασχολούν την πειραϊκή κοινωνία.

Ο κ. Ταταρόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αστυνομία καθημερινά για την πάταξη του παρεμπορίου στον Πειραιά και κυρίως στην Πλατεία Ιπποδαμείας και τόνισε την ανάγκη στήριξης του Δήμου αλλά και την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Επίσης αναφέρθηκε στην αγορά ενός οχήματος “Task Force” που προέβη ο Δήμος για άμεση επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται καθημερινά στην πόλη.

Ο κ. Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησαν για ακόμη μια φορά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη και τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλο για την επίσκεψή τους και επιβεβαίωσαν την πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου για συνεργασία σε κάθε επίπεδο με την Δημοτική Αρχή, με σκοπό την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

eep logo